7 trucuri ca să nu aluneci pe gheață

7 trucuri ca să nu aluneci pe gheață

Iarna este aici și chiar dacă nu ne bucurăm la moment de prea multă zăpada, aceasta nu se va lăsa prea mult așteptată, iar odată cu ea și gheața de pe străzile orașului. Astfel, pericolul de a aluneca și de a suferi o entorsă sau o fractură este ridicat în această perioadă, mai ales în cazul copiilor. Dar așa cum Odoraș ține la sănătatea ta și a întregii familii, ți-am pregătit câteva trucuri simple și ieftine!

  • Mergeţi la un specialist pentru a vă lipi pe talpa încălţămintei de iarnă câteva bucăţele de cauciuc special. Rezultatul durează un sezon.
  • Aplicați pe tălpi fâşii de scotch de hârtie sau fâșii late de leucoplast din material textil, care pot fi de folos de la două la patru zile.
  • Talpa cizmelor nu va luneca dacă o veţi freca ocazional cu şmirghel (material abraziv).
  • Aveți nevoie de o felie groasă de cartof cu care frecați talpa cizmelor. Amidonul de cartofi se lipește de cauciuc și te ajută să nu aluneci, dar numai pentru o perioadă scurtă de timp.
  • Dacă ții mai mult la sănătatea picioarelor tale și mai puțin la modă, ai putea încălța, pe deasupra ghetelor, ciupici din bumbac sau din lână. Cu ajutorul lor, riscul de a aluneca pe gheață va fi mult mai mic.
  • Mai ales acum, în perioada sărbătorilor, toţi cumpărăm câte un săculeţ de fructe, îndeosebi portocale sau mandarine. Banalul săculeţ de rafie în care sunt comercializate este de un real folos. Peste ghete pune un strat din această plasă, leagă-l la gleznă cu o bucată de sfoară sau pur şi simplu de colţuri. Materialul grunjos va face imposibilă alunecarea pe gheaţă.
  • Dacă la maşină folosim lanţuri antiderapante sau huse, şi pentru încălţăminte putem găsi o soluţie asemănătoare. Înfăşoară pe vârful pantofilor câteva rotocoale de sfoară sau ață de șpagat. Începi de la vârf spre gleznă şi fă-i un nod rezistent spre exteriorul tălpii.

Un alt sfat ce ți-ar prinde bine ar fi în cazul în care ai încălțări de iarnă prin care pătrunde ușor zăpada topită, freacă-le cu o lumânare albă. Pornește uscătorul de păr pe treapta inferioară de căldură și suflă de la distanță spre încălțăminte, să se topească urmele de ceară și să intre în material. Apoi aplică un strat de cremă de culoarea ghetelor. Ceara va împiedica o vreme apa rece să pătrundă prin material și să îți înghețe picioarele.

Dar cel mai important, fii foarte prudent și învață-l și pe copil să meargă cu atenție!

Sursa: libertateapentrufemei.ro, homemadebeautytips.org

Adaugă comentariu