Învaţă să îţi ACCEPȚI corpul după naştere

Învaţă să îţi ACCEPȚI corpul după naştere

 

Timp de  nouă luni te-ai pregătit pentru a aduce pe lume copilul tău. Ai fost atentă la tot: alimentaţie, cursuri prenatale, ai primit sfaturi despre travaliu şi naştere, ai citit  cărţi  despre îngrijirea copiilor. Pentru toate acestea ai fost pregătită, dar ce se întâmplă după naştere? Cât de pregătită eşti să îţi accepţi corpul atunci când te uiţi în oglindă?

Dacă faci parte din categoria femeilor despre care se poate spune că „nici nu se cunoaşte că au născut”, atunci eşti o norocoasă. Iar dacă nu eşti încântată de ceea ce  vezi în oglindă, atunci să ştii că nu eşti singura, şi asta nu înseamnă că nu poţi învăţa să îţi iubeşti corpul aşa cum este acum. Iată trei trucuri pentru a trece cât mai rapid peste această perioadă.

 

1. Ia-ţi o  pauză!

Dacă  timp de 9 luni ai luat în greutate, tu şi copilul tău, este imposibil ca totul să dispară peste noapte, aşa că ai nevoie de puţin timp. Nu ieşi din maternitate cu gândul că de mâine te apuci de slăbit şi te abţii de la mâncare. Nimeni nu merită acest sacrificiu, mai ales că medicii recomandă  să începi exerciţiile ușoare după şase săptămâni de la naştere.

2. Fii recunoscătoare pentru ce ai!

Corpul tău tocmai a făcut ceva incredibil - ar trebui să fie destul de impresionată de tine. Kilogramele în plus, vergeturile, celulita, pielea lăsată… în schimbul la toate acestea ţi s-a întâmplat cel mai frumos lucru: ai adus pe lume o minune. Femeile sunt prea dure cu ele însele, atât înainte, cât şi după naştere.

“Nu vă mai uitaţi la publicitate cu modele care susţin că au slăbit imediat după naştere, acest lucru nu vă ajută deloc, doar va influențează negativ atât starea voastră, cât şi a copilului”

3. Fă sex!

După alăptatul de la miezul nopţii, schimbatul scutecului şi legănatul în braţe, bineînţeles că tot ce vrei este să tragi un pui de somn. Specialiştii însă recomandă să nu lăsaţi sexul şi intimitatea să devină o amintire frumoasă din trecut, ci să treceţi la treabă cât mai curând, sigur după ce vă dă acordul şi medicul.

4. Fă sport!

Mișcarea îți va face bine! Poți face sport împreună cu bebelușul!

 

Recuperarea formelor după naștere nu e o misiune uşoară, dar nici imposibilă. Mult succes şi răbdare. 

Cu drag, Fit Mami

 

Citește și:
O mămică din Moldova te ajută să slăbești împreună cu bebelușul tău
Sportul după naştere: Când începi lupta cu kilogramele în plus

Foto: facebook.com/Fit Mami; blog.doctoroz.com

Adaugă comentariu