Sfaturi pentru părinți: cum să-i faci nou născutului o ședință foto reușită

Sfaturi pentru părinți: cum să-i faci nou născutului o ședință foto reușită

Venirea pe lume a unui copil este un eveniment unic și special pentru orice cuplu. Pentru a păstra amintirea acestui moment deosebit din viața voastră, dar și pentru a arăta fragilitatea vieții unui bebeluș în primele zile de viață, nu ezitați să-i organizați micuțului o ședință foto „New Born”.

Ședințele foto pentru nou născuți sunt cele mai speciale, iar la realizarea acestora este nevoie de multă răbdare, grijă și de un fotograf profesionist care să acționeze cu iscusință. Nadejda Bilsagaev este fotografa care pune suflet în tot ceea ce face, în special atunci când lucrează cu bebelușii. În cadrul unei Șezători organizate de revista Odoraș, Nadejda a oferit uneia dintre graviduțele participante o ședință foto „New Born” gratuită, și nu a ezitat să împărtășească cu noi momentele deosebite captate în cadrul acesteia, dar și să ofere mămicilor sau viitoarelor mămici câteva sfaturi de care ar trebui să țină cont atunci când se gândesc să organizeze o ședință foto pentru bebelușul lor.

1. Perioada cea mai potrivită pentru realizarea sesiunilor foto pentru nou născuți este de la 5 până la 14 zile după nașterea copilului. Tocmai din acest motiv mămicile trebuie să aibă grijă să-și facă o programare încă din maternitate.

2. Este binevenită o întâlnire cu fotograful chiar înainte de a se naște copilul. Asta este necesar pentru a stabili locaţia, cum trebuie să vă pregătiți de ședință şi alte detalii importante. Momentul potrivit ar fi o şedinţă foto cu graviduța, pentru a păstra frumoasa amintire a acestei perioade, dar și pentru a vă acomoda și a face cunoștință cu fotograful.

 

3. Locaţia: unii fotografi optează pentru studio, alţii pentru domiciliu. Fiecare dintre acestea are avantajele sale. În studio fotograful are deja totul amenajat, lumina și toate accesoriile necesare. Pe când acasă, e mai comod pentru mămici, deoarece au posibilitatea de a se odihni în timp ce fotograful lucrează cu bebelușul, să bea un ceai sau chiar să facă un duș. În unele cazuri, fotograful este nevoit să facă unele schimbări în casa voastră pentru a-și asigura condițiile necesare pentru realizarea unei ședințe foto de calitate.

P.S. Nu vă faceţi griji dacă nu aţi reuşit să faceţi ordine prin casă. Sunteţi abia venită de la maternitate, așa că aveți tot dreptul să fie vase nespălate în chiuvetă sau hăinuţele copilului împrăștiate prin casă.

4. Lumina este unul dintre cele mai importante detalii ale unei ședințe foto de calitate. Este nevoie de lumină naturală, de aceea în unele cazuri se vor ridica jaluzelele sau se vor da la o parte draperiile. Preferabil este să fie pozele făcute în prima parte a zilei sau până la amurg (în dependenţă de poziţia geamurilor faţă de soare). Totuşi, dacă nu este posibil de a avea acces la lumina naturală, se va folosi cea artificială.

 

5. În timpul şedinţei foto bebeluşul trebuie să fie gol sau îmbrăcat cu hăinuţe subțiri. Temperatura potrivită a camerei este de 28-30 de grade Celsius. În așa fel bebelușul va avea un somn mai profund și se va lucra mult mai ușor. De aceea, nu vă mirați dacă fotograful vă va ruga să porniți căldura în luna mai.

6. Copilul sătul înseamnă copilul fericit și liniștit. Dar, nu trebuie să schimbați nimic în regimul copilului. Chiar dacă în timpul ședinței foto mama va avea nevoie să-și schimbe sau hrănească odorașul, fotograful va face o pauză.

7. Este important să avem grijă de liniştea copilului. Nu insistați ca în casă să fie linişte, ba chiar mai mult, fotograful va veni cu o aplicaţie specială (White Noise) care face gălăgie, dar e o gălăgie specială, asemenea cu ceea ce auzea bebelușul în burtica mamei.

8. Dacă aveţi un copilaș mai mare și vă doriți să apară și el în câteva poze, ar fi bine ca acesta să fie prezent la începutul sau sfârşitul ședinței. De asemenea, ar fi bine să vă asiguraţi că este cineva care să aibă grijă de celălalt copil, deoarece voi, mămicile, o să fiţi ocupate cu nou născutul.

 

9. Durata: răbdarea este cheia succesului! Sesiunea foto durează aproximativ 2-4 ore. Dar nu putem limita acest timp, totul este individual. Sunt copii sensibili la orice miros străin şi nu vor să adoarmă, de aceea fotograful este nevoit să revină și a doua zi pentru a duce munca la bun sfârșit. Într-un final, rezultatul contează. De aceea este recomandat ca mămica să nu planifice nimic în ziua ședinței foto, pentru a nu fi nevoie de a realiza totul în grabă.

10. Mama are o legătură foarte strânsă cu bebeluşul şi el simte toate trăirile ei, mai ales în primele zile după naștere. Dacă mama este liniștită și bebelușul va fi liniștit. Siguranţa copilului este foarte mult legată de liniștea mamei. Copilul va fi luat în braţe, legănăt, pus în coş - pe spate, burtică etc. Dacă în unul din aceste momente nu sunteţi sigură sau vă simţiţi stresată, trebuie să vorbiți despre asta.

 

11. Dacă aveţi întrebări către fotograf,  nu ezitaţi să i le adresați. Discutaţi cu fotograful toate neclarităţile. Trebuie să vă asiguraţi că aveţi încredere în această persoană, deoarece în mâinile sale se va afla copilașul.

12. Cu ce să se îmbrace mama? Orice femeie e frumoasă... Dacă e mamă... vorba cântecului. Doar că uneori mamele nu se simt chiar bine, e o stare normale, ținând cont de faptul că abia au revenit de la maternitate. Nu trebuie să vă sinchisiți de burtica rămasă sau kilogramele în plus, însă nu evitați machiajul și aranjarea părului. Dacă aveți posibilitatea, rugați pe cineva să vă ajute, totuși aceste amintiri sunt unice și rămân pentru întreaga viață. Ce ține de haine, optați pentru ceva simplu, colorat (într-o singură nuanță) și comod. Nadejda de obicei propune ceva alb, pentru a reprezenta puritatea şi liniştea acestui moment

 

14. Trebuie să participe și tata? Decizia vă aparține. În așa fel avem posibilitatea de a arăta că tatăl poate fi la fel de sensibil şi grijuliu ca și mama, şi să păstrăm momentul - bebelușul încape în palme tatălui. (Da să vedeţi ce emoţii au tăticii. (râde))

15. Accesorii şi hăinuţe. De obicei fotograful vine cu accesoriile și hăinuţele necesare. Dacă aveţi preferinţe este binevenit să stabiliți din timp toate detaliile.

 

 

Fotografii realizate de Nadejda Bilsagaeva

Pentru ședințe foto sau alte detalii o puteți găsi AICI sau AICI

Galerie de imagini
image
image
image
image
image
image

Adaugă comentariu