Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Top 10 alimente care combat oboseala

Top 10 alimente care combat oboseala

Bineînțeles, pe lângă ceea ce consumi, ora la care mănânci are și ea un impact asupra nivelului tău de energie. Ai observat vreodată cât de obosit de simți după o masă de seară copioasă? Acest lucru se întâmplă deoarece corpul tău își folosește energia pentru a digera acea masă mare, în loc să-ți ofere energie, scrie peroz.ro

1. Alimentele neprocesate

În timp ce un burger cu cartofi prăjiți poate fi delicios atunci când îl mănânci, valoarea lui nutrițională este foarte mică. Alimentele procesate, precum bomboanele, conservele, fast-food-urile, etc, sunt pline de conservanți, aditivi și ingrediente artificiale care îți pot încetini organismul, fapt pentru care ar trebui să le înlocuiești cu cele neprocesate.

2. Fructele și legumele de sezon

Cu cât mai proaspătă este mâncarea ta, cu atât mai mulți nutrienți va conține. Consumul fructelor și legumelor de sezon înseamnă că s-au copt în mod natural.

3. Băuturile fără cofeină

Cofeina este în regulă atunci când e consumată cu moderație, întrucât are și câteva beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, energia pe care o oferă este de scurtă durată.

Dacă trebuie neapărat să bei ceva, optează pentru cafea neagră sau ceai neîndulcit. Sucurile sau energizantele sunt pline de zaharuri și ingrediente artificiale care pot cauza probleme de sănătate.

4. Proteinele slabe

Carnea roșie plină de grăsime adaugă grăsimi saturate în dieta ta. Carnea mai slabă, precum puiul, curcanul și peștele oferă corpului tău proteine de calitate, dar care conțin mai puține grăsimi. Peștele bogat în acizi grași omega 3, cum ar fi somonul sau tonul, conțin grăsimi sănătoase pentru inimă.

5. Cerealele integrale și carbohidrații complecși

La fel ca în cazul alimentelor procesate, carbohidrații rafinați ca zaharurile și făina albă au puține elemente nutritive. Înlocuirea acestora cu cereale integrale și carbohidrați complecși asigură energia potrivită pentru corpul tău.

6. Nuci și semințe

Nucile și semințele sunt unele dintre cele mai bune alimente în combaterea oboselii și senzației de foame. Adăugarea nucilor și semințelor în dieta ta îți va oferi nutrienți sănătoși și energie.

Încearcă migdalele, nucile din Brazilia, caju-ul, semințele de floarea soarelui sau de dovleac. Este recomandat să mâncați varianta crudă, fără sare.

7. Apa

Consumul de apă este necesar funcționării corecte a organismului. Deși apa nu oferă energie efectivă, deoarece nu conține calorii, ajută la facilitarea proceselor din corp.

Încearcă să înlocuiești sucurile, cafeaua sau alte băuturi cu apa.

8. Bananele

Cercetătorii au comparat bananele cu băuturile sportive consumate de cicliști. Au descoperit, mai apoi, că bananele oferau la fel de multă energie sportivilor ca acele băuturi.

Se pare că bananele sunt pline de potasiu, fibre, vitamine și carbohidrați.

9. Ovăzul

Ovăzul conține fibre și chiar și puțina proteină care îți pot oferi aportul de energie necesar.

10. Semințele de chia

Semințele de chia conțin carbohidrați, grăsimi sănătoase și fibre.

Numai două linguri de chia conțin aproximativ 24 de grame de carbohidrați și 4,8grame de omega 3.

 

Sursa foto:steroizi.ro

Share:

Articole recomandate