3 rețete de salate perfecte pentru primăvară

3 rețete de salate perfecte pentru primăvară

Primăvara deschide sezonul salatelor, preparatelor ușoare, proaspete și aromate. Și ar fi păcat să nu fie așa, în timp ce piețele sunt pline de verdețuri și legume colorate. Vă propunem astăzi 3 rețete de salate ușor de preparat, care nu vor fi cu siguranță fade, lipsite de gust sau insuficient de sățioase.

Salată cu quinoa și pui (aproximativ 400 de calorii)

 

Pentru sos amestecați

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • puțină sare și puțin piper

Dacă aveți un regim alimentar care nu vă permite să consumați sare, puteți renunța la ea fără probleme, fiindcă muștarul va oferi suficientă aromă sosului.

Pentru salată puneți într-un bol

  • 3 căni de quinoa fiartă în prealabil
  • 1 castravete mediu tăiat cubulețe
  • 2 roșii tăiate cubulețe sau câteva roșii cherry
  • jumătate de ceapă roșie tăiată cubulețe
  • o legătură de pătrunjel tocat
  • câteva frunze de mentă tocată
  • un piept de pui la grătar, fără condimente, tăiat fășii

Salată vegetariană cu varză, tofu și ghimbir (aproximativ 280 de calorii)

 

Pentru sos amestecați

  • 2 linguri de ulei de susan
  • 1 lingură de oțet (preferabil de orez)
  • 1 lingură de sos de soia
  • Jumătate de linguriță de ghimbir proaspăt ras

Pentru salată puneți într-un bol

  • Un sfert de varză tocată
  • 1 cană de mazăre fiartă (de preferat cu tot cu păstăi)
  • 2 morcovi rași
  • Un ardei gras roșu tăiat mic
  • Jumătate de praz tocat
  • Jumătate de cană de tofu tras puțin la tigaie
  • Opțional: câteva arahide, tocate și trase la tigaie

Salată de spanac cu somon (aproximativ 280 de calorii)

 

Amestecați într-un bol

  • 2 cani de frunze de spanac sau baby spanac
  • pulpa de la jumătate de grepfrut
  • jumătate de avocado tăiat cubulețe
  • jumătate de ceapă roșie tăiată felii
  • jumătate de cană de somon afumat tăiat fășii subțiri
  • 2 linguri de ulei de măsline

Nu va fi nevoie să adăugați condimente, fiindcă somonul și pulpa de grepfrut sunt suficient de aromate.

Sursa: doc.ro

Adaugă comentariu