Pâine de casă cu semințe – se gătește ușor și e super delicioasă

Pâine de casă cu semințe – se gătește ușor și e super delicioasă

Pâinea de casă ne trezește amintiri minunate din copilărie, când pâinică ne cocea mama sau bunica. Așa că vă propunem să le lăsați și picilor voștri astfel de amintiri calde și savuroase. Încercați această rețetă destul de ușoară, iar pregătirea pâinicii cu semințe vă va lua mai puțin de o oră.

Ingrediente pentru pâine de casă cu semințe:

500 de grame de făină de grâu
1 lingură de semințe de susan
1 lingură de semințe de mac
1 plic de drojdie uscată
1 linguriță de sare
300 de mililitri de apă călduță
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de miere

4 pași pentru a prepara pâine de casă cu semințe:

1. Într-un bol mare, se adaugă făina, semințele, drojdia și sarea. Într-o cană mare, se amestecă apa călduță, uleiul și miere. Se toarnă lichidele în amestecul uscat, amestecând constant, pentru a obține un aluat moale. În cazul în care încă este lipicios la atingere, se presară puțin mai multă făină.

2. Se presară cu făină o suprafață netedă și se frământă bine aluatul pe aceasta, timp de aproximativ 5 minute sau până când acesta nu se mai simte lipicios. În continuare, se mai adaugă puțină făină dacă este nevoie.

3. Se unge cu ulei o tavă de pâine și se adaugă aluatul în tavă, aranjându-l în mod uniform. Se acoperă cu un prosop curat de bucătărie și se lasă să crească timp de aproximativ o oră sau până când dă înapoi atunci când apăsați cu degetul. Se încălzește cuptorul la 200/180 de grade Celsius pe ventilație / treapta 6 pe gaz.

4. Se fac 8 crestături în partea de sus a pâinii, se periază cu puțină apă și se presară alternativ cu semințe de mac și susan. Se dă pâinea la cuptor timp de 30-35 de minute sau până când pâinea crește și devine arămie. Se scoate din cuptor și din tavă și se lasă să se răcească, înainte de a o servi.

Poftă bună!

 

Sursa: totuldespremame.ro

Adaugă comentariu