Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Cum sa prepari o ciocolată fierbinte perfectă!

Cum sa prepari o ciocolată fierbinte perfectă!

 

Toamna se dă startul băuturilor calde. Cineva iubește ceaiurile aromate, altcineva laptele cu cacao. Însă băutura cea mai delicioasă pentru copii, dar și pentru adulți rămâne a fi ciocolata fierbinte. Preparată corect, aceasta ar putea deveni „piesa de rezistență” a familiei. De aceea, vrem să vă împărtășim cea mai reușită rețetă de ciocolată caldă, împărtășită de celebrul bucătar-șef Jacques Torres.

Ingrediente

Pentru 4 porții aveți nevoie de:

2 pahare de lapte integral

1 linguriță amidon de porumb

50 gr. lapte praf

150 ciocolată neagră (60% cacao)

1 cană frișcă

Preparare

1. Bateți bine frișca. Pentru un rezultat mai bun, înainte de asta puneți-o pentru 5 minute la congelator.

 

2. Turnați lapte într-o cratiță și aduceți-l la fierbere.

3. Între timp, amestecați lapte praf cu amidonul într-un bol separat.

4. După ce laptele fierbe, puneți ciocolata, amestecând constant.

 

5. Presărați laptele praf și amidonul de porumb, și continuați să amestecați.

5. Faceți focul mic și țineți laptele pe aragaz până începe să fiarbă ciocolata.

 

6. Luați cratița de pe aragaz, turnați conținutul în pahare și nu uitați să puneți deasupra câte o lingură de frișcă.

 

Urmând rețeta pas cu pas, veți obține un deliciu.  Bucurați-vă copilașii cu această băutură delicioasă!

 

Foto: happy-giraffe.ru 

Share:

Articole recomandate