Rețeta de brânză de casă pentru bebeluși – ușor și rapid

Rețeta de brânză de casă pentru bebeluși – ușor și rapid

Brânza de casă pentru bebeluși se face din iaurt integral. Trebuie să folosești iaurt simplu, fără niciun fel de alt adaos pentru ca brânzica să fie potrivită pentru alimentația celui mic. Pe eticheta iaurtului nu trebuie să scrie altceva decât lapte integral și culturi lactice. Nu alege iaurtul degresat pentru că la această vârstă cel mic are nevoie de grăsimi pentru dezvoltarea creierului și a sistemului nervos. Mai mult, iaurtul conține probiotice care sunt benefice în special pentru buna funcționare a sistemului digestiv. Iaurtul mai este o bună sursă de calciu, proteine și vitamine.

Deci, ai nevoie de 150 g de iaurt simplu integral cu minimum 3,5% grăsime și de 500 ml de lapte integral.

Mod de preparare:

Se pune la fiert laptele și când este aproape să dea în clocot se adaugă iaurtul lingură cu lingură amestecându-se constant. Este recomandat să se folosească o spatulă de silicon.  Pe măsură ce vei amesteca vei observa că zerul va începe să se separe și se formează bulgărași de brânză.

Când s-au format bulgărașii de brânză, se stinge focul. Se mai lasă în zer aproximativ 5 minute înainte ca acesta să fie scurs. În felul acesta brânza va fi foarte pufoasă și cremoasă, iar consistența ei va fi apreciată de bebelușul tău. După aceea, se lasă la scurs maximum 3 minute și se consumă. Pentru scurs se folosește o sită foarte densă sau un tifon care a fost foarte bine spălat înainte și care este folosit doar pentru acest scop.

Dacă nu se folosește imediat se pune într-un vas închis ermetic și se dă la rece. Se consumă în maximum 48 de ore după ce a fost produsă.

La ce mai poți folosi brânza de casă pentru bebeluși

Pentru bebelușii aflați la începutul diversificării, brânzica de casă se poate servi ca atare sau în amestec cu banană sau avocado. Poate fi un desert excelent în amestec cu fructe pasate foarte fin.

Când mai crește cel mic, poți întinde brânza de casă pe pâine, pe biscuiți sărați sau pe lipie. De asemenea, este foarte gustoasă alături de legume tăiate fâșii: ardei gras, morcovi, țelină, păstârnac. De asemenea, din brânza de casă se poate face un sos pentru legume. Este de ajuns să o amesteci cu 1-2 linguri de iaurt și să omogenizezi compoziția până devine foarte cremoasă. Pentru un plus de gust poți adăuga în brânzică și niște pătrunjel, mărar sau alte ierburi aromatice.

Brânzica de casă pentru bebeluși poate fi folosită și pentru cartofi copți, mămăligă, orez sau paste și ai o cină rapidă și delicioasă pentru cel mic.

 

Sursa: totuldespremame.ro; recepty.cz

Adaugă comentariu