Cum să faci un tort în formă de inimă
- 2016-02-19
- 12860
Pentru că vine Dragobetele, îți propunem o idee frumoasă și gustoasă de tort, ca să îți surprinzi plăcut jumătatea.
Ingrediente:
Blat:
6 ouă
6 linguri zahăr pudră
6 linguri făină
3 linguri ulei
2 linguri cacao
Puțină esență de rom
Opțional – un plic de praf de copt
Crema:
250 g de mascarpone
200 ml de smântână pentru frișcă
2 linguri zahăr pudră
Jumătate de plic de întăritor frișcă
Esență de vanilie
Mod de prepare:
- Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile cu un praf de sare. Adaugă zahărul pudră și mixează până obții o compoziție densă.
- În alt vas, amestecă găbenușurile cu uleiul și esența de rom.
- Adăugăm gălbenușurile peste albușuri și amestecă de jos în sus, până obținem o pastă omogenă.
- Adăugăm treptat făină, cacao și praf de copt, până obținem o masă omogenă.
- Adăugăm compoziția opținută în două tăvi: una rotundă și una pătrată.
- Punem la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
- După ce se răcesteș, blatul din tava rotundă se taie în jumătate și se aranjează pe un platou ca în imaginea de mai sus.
- Amestecăm smântâna pentru frișcă cu zahărul și întăritorul.
- Mixăm mascarponele cu esența de vanilie, iar apoi încorporăm frișca. Amestecăm ușor, iar apoi decorăm tortul.
Foto: Pinterest