Odoraș.

Odoraș.

Tedi

De sărbători gătim tematic. Rețeta pentru prăjitura „Alba ca Zăpada”

De sărbători gătim tematic. Rețeta pentru prăjitura „Alba ca Zăpada”

Vine, vine Anul Nou și toți sunt în așteptarea lui Moș Crăciun, dar cum rămâne cu Alba ca Zăpada? Pentru a nu se simți neglijată, noi îți propunem spre realizare o simplă rețetă de prăjitură ce-i poartă numele. Dar te preîntâmpinăm: la cât de gustoasă e, nu va sta mult în casă nici ea!

Ingrediente pentru prăjitura Alba ca Zăpada:

 Pentru foi:

 - 9 linguri ulei

 - 9 linguri zahăr

 - 3 ouă

 - 4 linguri lapte

 - 1 linguriță amoniac

 - făină cât cuprinde

Pentru cremă:

 - 1 litru de lapte

 - 1 cană zahăr

 - 5 linguri făină

 - 1 pachet unt

 - coajă de lămâie

 Cum se prepară desertul „Albă că Zăpada”:

 1. Se pregătește compoziția pentru foi din ingredientele de mai sus.

 2. Se coc foile pe o tavă tapetată cu făină.

 3. Între timp, se face crema.

 4. Se dizolvă făină în 4-5 linguri de lapte rece, iar restul laptelui se pune la fiert împreună cu zahărul.

 5. Când fierbe laptele se adaugă făină și se amestecă în continuu pentru a nu se forma cocoloașe.

 6. Apoi se ia de pe foc și se adaugă untul și coaja de lămâie.

 7. Se formează straturi alternative de foi și cremă.

 8. Se taie prăjitură sub formă de romb și se pudrează cu zahăr.

Poftă bună!

Sursa: baby.unica.ro; Foto:jamilacuisine.ro

Share:

Articole recomandate