Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Rețete delicioase de brioșe pentru sărbători

Rețete delicioase de brioșe pentru sărbători

Brioșe cu brazi de Crăciun

Ingrediente

Pentru brioșe:

  • 120 ml lapte + 2 linguri;
  • ½ linguriță suc de lămâie;
  • 140 g făină;
  • 150 g zahăr;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • ¼ linguriță bicarbonat de sodiu;
  • un praf de sare;
  • 1 linguriță extract de vanilie;
  • 60 ml ulei vegetal;
  • 2 albușuri de ou.

Pentru decor:

  • 220 g unt;
  • 500 g zahăr pudră;
  • 2 linguri de lapte;
  • ½ lingură extract de vanilie;
  • ½ linguriță sare;
  • câteva picături de colorant alimentar verde;
  • decoruri de patiserie.

Mod de preparare

Amestecați 120 ml lapte cu sucul de lămâie și lăsați compoziția să stea timp de 10 minute.

Combinați făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugați laptele, extractul de vanilie și uleiul vegetal și amestecați bine.

Bateți separat albușurile de ou cu mixerul până obțineți o spumă albă. Încorporați-le ușor în aluat folosind o spatulă.

Distribuiți aluatul în 12 forme pentru brioșe. Umpleți formele doar pe jumătate, deoarece aluatul va crește în timpul coacerii.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 ℃ timp de 20-22 de minute. Verificați dacă sunt gata cu o scobitoare: aceasta trebuie să iasă curată. Lăsați brioșele să se răcească complet.

Folosiți mixerul pentru a bate untul, zahărul pudră, laptele, extractul de vanilie și sarea până când zahărul se dizolvă complet. Adăugați colorantul alimentar verde și continuați să bateți compoziția timp de aproximativ 15 minute.

Puneți crema într-un poș pentru decorat. Aplicați crema pe brioșe în cercuri, formând brazi. Decorați cu decoruri de patiserie.


Brioșe de ghimbir cu cremă de brânză

Ingrediente

Pentru brioșe:

  • 240 g făină;
  • 200 g zahăr brun;
  • 2 lingurițe ghimbir măcinat;
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată;
  • 1½ linguriță praf de copt;
  • ½ linguriță sare;
  • 2 ouă;
  • 220 g melasă sau miere;
  • 120 ml ulei vegetal;
  • 120 ml lapte.

Pentru decor:

  • 220 g cremă de brânză;
  • 60 g unt;
  • 1 linguriță extract de vanilie;
  • 400–500 g zahăr pudră;
  • merișoare confiate;
  • rozmarin.

Mod de preparare

Amestecați făina, zahărul, ghimbirul, scorțișoara, praful de copt și sarea. Separat, bateți cu un tel ouăle, melasa sau mierea, uleiul și laptele.

Adăugați treptat ingredientele uscate peste cele lichide, amestecând bine.

Distribuiți aluatul în 18 forme pentru brioșe, umplându-le aproximativ ¾. Coaceți timp de 15–20 de minute la temperatura de 180 ℃. Lăsați-le să se răcească complet.

Bateți cu mixerul crema de brânză moale, untul și vanilia. Adăugați treptat zahărul pudră, mixând până obțineți o cremă omogenă.

Aplicați crema pe brioșe folosind un poș pentru decorat. Decorați cu merișoare confiate și rozmarin. Opțional, puteți adăuga sirop.


Brioșe cu cremă de mentă și ciocolată albă pentru Anul Nou

Ingrediente

Pentru brioșe:

  • 330 g făină;
  • 350 g zahăr fin;
  • 1 lingură praf de copt;
  • ¾ linguriță sare;
  • 180 g unt;
  • 4 albușuri de ou;
  • 1 ou întreg;
  • 240 ml lapte;
  • 1½ linguriță extract de vanilie sau mentă.

Pentru decor:

  • 230 g unt;
  • 300 g ciocolată albă;
  • 200 g zahăr pudră;
  • 1 linguriță extract de mentă;
  • bomboane zdrobite.

Mod de preparare

Amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea. Adăugați untul moale și mixați cu un mixer. Adăugați treptat albușurile și oul întreg.

Combinați laptele cu extractul de vanilie sau mentă. În trei etape, încorporați amestecul de lapte în aluat. Distribuiți aluatul în 12 forme pentru brioșe.

Coaceți brioșele timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 ℃. Lăsați-le să se răcească complet.

Bateți cu mixerul untul moale până devine pufos. Adăugați ciocolata albă topită. Încorporați zahărul pudră și extractul de mentă, mixând până la omogenizare.

Folosind un poș pentru decorat, aplicați crema pe brioșe. Decorați cu bomboane zdrobite.


Brioșe „Red Velvet” pentru Anul Nou

Ingrediente

Pentru brioșe:

  • 110 ml lapte;
  • ½ linguriță suc de lămâie;
  • 200 g făină;
  • 200 g zahăr;
  • 2 linguri pudră de cacao;
  • ½ linguriță praf de copt;
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu;
  • ½ linguriță sare;
  • 120 g smântână grasă;
  • 75 ml ulei vegetal;
  • 1 linguriță oțet de mere;
  • 2 ouă;
  • 1½ linguriță extract de vanilie;
  • câteva picături de colorant alimentar roșu.

Pentru decor:

  • 200 g unt;
  • 100 g cremă de brânză;
  • 1 linguriță extract de vanilie;
  • 360 g zahăr pudră;
  • decoruri pentru prăjituri.

Mod de preparare

Amestecați laptele cu sucul de lămâie și lăsați-l deoparte timp de 10 minute. Combinați făina, zahărul, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Separat, amestecați laptele cu celelalte ingrediente lichide. Turnați treptat compoziția lichidă peste amestecul uscat și mixați până când aluatul devine omogen.

Distribuiți aluatul în 12 forme pentru brioșe. Coaceți timp de 20–23 minute la 160 ℃. Lăsați brioșele să se răcească complet.

Bateți untul moale cu un mixer până devine pufos. Adăugați crema de brânză și extractul de vanilie, apoi mixați din nou. În două etape, încorporați zahărul pudră și amestecați până la omogenizare.

Decorați brioșele răcite cu crema obținută și presărați decorurile pentru prăjituri.


Brioșe cu brânză dulce și cremă de portocale pentru Anul Nou

Ingrediente

Pentru brioșe:

  • 70 g unt;
  • 150 g zahăr;
  • 2 ouă;
  • 130 g brânză dulce;
  • ½ linguriță praf de copt;
  • 150 g făină.

Pentru decor:

  • 220 g unt;
  • 550 g zahăr pudră;
  • 2 linguri suc de portocale;
  • 1 linguriță coajă rasă de portocală;
  • 1 linguriță extract de vanilie;
  • un praf de sare;
  • 1 lingură smântână grasă;
  • decoruri pentru prăjituri.

Mod de preparare

Bateți cu mixerul untul moale împreună cu zahărul. Adăugați ouăle și brânza dulce, apoi amestecați bine. Combinați praful de copt cu făina și încorporați-le în compoziție, mixând până la omogenizare.

Distribuiți aluatul în 10–12 forme pentru brioșe. Coaceți timp de 25 de minute la 180 ℃. Lăsați brioșele să se răcească complet.

Bateți untul moale până devine pufos. Adăugați zahărul pudră în două etape, amestecând bine după fiecare adăugare. Încorporați sucul de portocale, coaja rasă, extractul de vanilie și sarea, apoi mixați din nou. Adăugați smântâna grasă și amestecați până obțineți o cremă fină.

Decorați brioșele răcite cu crema obținută și presărați decorurile pentru prăjituri.

Share:

Articole recomandate