Iată cum se gătește cea mai simplă rețetă de prăjitură cu umplutură de lămâie!
- 2018-09-14
- 4121
Suntem în prag de weekend și taman veți avea timp de gătit ceva gustos. Iar lămâia este un ingredient potrivit mai ales că se apropie perioada virozelor și e bine să vă faceți plinul de Vitamina C. Așa că vă propunem să vedeți cum puteți găti foarte simplu prăjitura cu umplutură de lămâie.
Ingrediente necesare:
Pentru crustă:
1/2 pachet de unt
50 gr zahăr
100 gr făină
esență de vanilie
1/4 linguriță sare
Pentru umplutură:
4 ouă
350 gr zahăr
50 gr făină
50 ml suc de lămâie
50 ml bere cu aromă de fructe
coajă de lămâie dată pe răzătoare
zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Încinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Unge cu puțin unt o tavă de copt.
Crusta:
3. Mixează untul cu zahărul timp de 2 minute.
4. Pune apoi făina, vanilia și sarea. Omogenizează.
5. Transferă compoziția în tavă, întinde-o uniform și bag-o în cuptor pentru 15 minute. Las-o apoi să se răcească.
Umplutura:
6. Mixează ouăle și zahărul timp de 1 minut.
7. Încorporează făina, zeama de lămâie, berea și coaja de lămâie. Omogenizează.
8. Toarnă ușor umplutura peste crustă și bagă înapoi în cuptor, pentru 20-25 de minute.
Înainte de a da prăjitura la frigider, las-o să se răcească de tot.
Servește-o cu zahăr pudră.
Sursa: evzmonden.ro; bzi.ro; clickpoftabuna.ro