Prăjitură ideală pe caniculă, e răcoritoare și nu necesită coacere: cheescake cu piersici
- 2019-08-01
- 2699
Cine mai face prăjituri pe timp de vară? Dacă simpla idee de a încălzi cuptorul vă sperie, dar vreţi ceva dulce, răcoritor, cu fructe de sezon şi să nu fie îngheţată sau tiramisu… soluţia e un cheescake cu piersici.
Ingrediente pentru 6 - 8 porții:
4 - 5 piersici (se pot folosi şi alte fructe de sezon, precum cireşe, caise, căpşuni, fructe de pădure)
O formă de 20 cm diametru, cu fund detaşabil
Pentru blat
110 g biscuiţi digestivi, măcinaţi (aproximativ 8-10 biscuiţi)
50 g unt topit, plus un pic suplimentar pentru ungerea tigăii
2 linguri zahăr
Crema de brânză
300 g de brânză de vaci
200 ml de frişcă cu 33% grăsime
200 g zahăr
Preparare:
Timp de preparare: 15 minute Timp de gătit: 10 minute
Pentru a face blatul, amestecaţi bine într-un castron biscuiţii digestivi măcinaţi, untul topit şi zahărul. Cu o lingură, mutaţi pasta de biscuiţi la baza recipientului, apoi presăraţi ferm amestecul pe fundul recipientului ridicând un pic pe margini. Daţi la frigider pentru o oră.
Ţineţi frişca la frigider până la preparare: când blatul s-a răcit, începeţi prepararea cremei. Adăugaţi frişca rece într-un castron mare (e important să fie rece) şi folosiţi un mixer pentru a o amesteca cu zahăr, până la omogenizare. Puneţi într-un blender brânza de vaci şi adăugaţi câteva linguri de frişcă, apoi mixaţi amestecul până obţineţi o pastă. Adăugaţi crema de brânză astfel obţinută în frişca din castron şi amestecaţi din nou cu mixerul, până obţineţi o cremă omogenă şi pufoasă.
Adăugaţi crema de brânză peste blatul de biscuiţi, nivelaţi, apoi decoraţi cu felii de piersică şi daţi iarăși la frigider. Se serveşte rece.
Sursa: gustarte.ro