Rețeta simplă de tartă vegană și răcoritoare cu zmeură

Rețeta simplă de tartă vegană și răcoritoare cu zmeură

Vrei să pregătești un desert simplu, răcoritor, dar și plin de ciocolată delicioasă? Ai nevoie de o rețetă simplă, care să nu te țină foarte mult timp în bucătărie și care să nu implice un cuptor incins, care încălzește suplimentar toată casa. Din fericire, această tartă vegană cu zmeură și ciocolată se prepară fără foc, în doar câțiva pași simpli.

Nu te lăsa intimidată de faptul că trebuie să pregătești trei elemente separate. Treaba va merge extrem de repede, iar tu vei avea tarta vegană cu zmeură și ciocolată pe masă în cel mai scurt timp, cu foarte puțin efort.

Iată rețeta simplă de tartă vegană cu zmeură și ciocolată, perfectă pentru vară!

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru blat:

200 g curmale Medjool fără sâmburi

150 g nuci pecan crude

30 g cacao

Un praf de sare

Pentru inserția de zmeură:

250 g zmeură proaspătă

30 ml sirop de agave

24 g semințe de chia

Pentru crema de ciocolată:

60 g caju crud

270 g ciocolată amăruie

240 ml apă

O esență de vanilie

Cum se prepară tarta vegană cu zmeură și ciocolată:

Începe prin a pregăti două boluri separate: unul cu caju, unul cu curmale. Acoperă-le pe fiecare cu apă fierbinte și lasă-le la hidratat.

Între timp, pregătește o tavă rotundă cu pereți detașabili. Tapeteaz-o cu hârtie de copt.

Într-un blender puternic, adaugă nucile pecan, pudra de cacao și sarea, mixând până când acestea se combină. Adaugă curmalele hidratate și pulsează din nou, până când obții o compoziție omogenă. Transferă compoziția în tavă și preseaz-o în mod egal pe baza și pe pereții formei. Bagă forma în congelator.

Este timpul să treci la inserția dulce-acrișoară de zmeură. Pune fructele și siropul de agave într-o cratiță, la foc mic, și amestecă ușor cu o lingură de lemn. Gătește totul timp de aproximativ 5 minute, până când compoziția începe să fiarbă puțin. Oprește focul, pune sosul în blender și mixează-l câteva secunde. Dacă vrei, îl poți trece printr-o sită, pentru a elimina semințele rămase întregi. Apoi, încorporează semințele de chia și lasă totul la răcit. Când sosul este rece, pune-l peste baza de nuci, apoi bagă din nou tava în congelator.

Pune cajul în blender alături de apă și pulsează până când obții o cremă omogenă. Pune-o pe foc, într-o oală, și încălzește-o până începe să se lege. Apoi, adaugă ciocolata și las-o să se topească încet, acoperită de crema de caju. Peste câteva minute, amestecă ușor și încorporează toată ciocolata. Adaugă și esența de vanilie, apoi amestecă din nou.

Scoate tava din congelator, pune compoziția de ciocolată, nivelează, apoi introdu din nou forma în congelator pentru minimum trei ore.

Când vrei să servești tarta, las-o 15 minute la temperatura camerei, înainte să o tai. O poți decora cu zmeură proaspătă, cu pudra de cacao sau cu fulgi de cocos.

Sursa: andreearaicu.ro

 

Adaugă comentariu