Învinge problemele digestive cronice cu această metodă de respirație în 4 pași
- 2022-07-07
- 367
Credeți sau nu, mulți dintre noi am uitat cum să respirăm corect în ziua de astăzi, iar acest lucru poate provoca probleme digestive cronice. Respirația și digestia sunt mai interconectate decât ați putea crede. Când ești stresat, ai tendința de a respira scurt și superficial, ridicându-ți nivelul de cortizol, stiai.net
La rândul său, acest lucru declanșează un răspuns inflamator în intestin, provocând simptome precum constipație, diaree, indigestie, dureri abdominale și greață. În unele cazuri severe, scăderea fluxului sanguin și oxigenul generat de cortizolul ridicat pot duce la probleme precum sindromul intestinului iritabil, ulcere sau reflux acid.
Conexiunea dintre problemele digestive și creier
Deoarece creierul și sistemul digestiv comunică aproape constant, este ușor de înțeles de ce stresul afectează sănătatea intestinală. Mulți oameni de știință se referă la intestin ca la un „al doilea creier” al nostru, deoarece conține mai mulți neuroni decât măduva spinării și sistemul nervos periferic.
Conținând 100 de milioane de neuroni, al doilea creier controlează comportamentul digestiv și transportă informații către „celălalt creier” prin nervul vag. Intestinul folosește mai mult de 30 de neurotransmițători și găzduiește 95% din serotonina organismului. Ca atare, emoțiile noastre afectează atât sistemul nostru digestiv, cât și sănătatea mintală în moduri profunde.
După cum arată tot mai multe dovezi, o alimentație echilibrată și exercițiile fizice vor îmbunătăți sănătatea mentală și fizică. Însă, uneori, acest lucru nu este suficient pentru a elimina stresul și anxietatea. Avem nevoie de un arsenal de resurse disponibile pentru a ne vindeca mințile, corpurile și sufletele în ziua de astăzi. Mai jos, vă vom arăta cum o tehnică simplă de respirație vă poate îmbunătăți sănătatea digestivă și vă poate calma creierul.
Învinge problemele digestive cronice cu această metodă de respirație în 4 pași
Înainte de a învăța tehnica respirației, trebuie să vă reconectați cu mintea și corpul. Primii trei pași vă vor arăta cum să calmați orice neliniște mentală și să vă dezvoltați intuiția. Făcând acest lucru, o respirație mai bună va veni natural.
1. Ascultă-ți sentimentele
Lumea modernă în care trăim astăzi nu este foarte propice pentru vindecarea emoțională sau mentală. Profiturile și productivitatea sunt puse adesea înaintea bunăstării generale, iar noi plătim un preț mare. Suferim de numeroase boli ale modernității, în mare parte din cauza așteptărilor nerealiste și a vieții sedentare. Acest tip de stres afectează sănătatea noastră mentală și fizică, atât de mult încât ne uităm complet sentimentele.
Lumea modernă ne deconectează de sufletul nostru, dar asta nu înseamnă că nu putem fi din nou în legătură cu el. Câteva minute pe zi, stai de vorbă cu tine și vezi cum te simți. Indiferent de ce emoții apar, nu te lupta cu ele. Respirați și amintiți-vă că sunteți puternic și în siguranță.
2. Fii mereu activ
După ce v-ați verificat sănătatea mintală, acum este timpul să vă vindecați relația cu corpul. Suntem mult prea sedentari în viața modernă, ceea ce explică o mare parte din crizele de sănătate cu care ne confruntăm. Corpurile noastre au fost concepute pentru o activitate aproape constantă, astfel încât să nu acordăm prea multă atenție gândurilor noastre. În zilele noastre, însă, este invers; corpurile noastre sunt staționare, în timp ce mintea noastră este agitată, ceea ce poate provoca probleme digestive cronice și alte tulburări.
Chiar dacă aveți o slujbă de birou, puteți rămâne activ fizic. Înainte sau după muncă, faceți într-o activitate care vă place. Mergeți la alergat sau la plimbare, dansați, faceți exerciții de întindere a mușschilor sau faceți yoga. Dacă faci exercițiul fizic o parte din rutina ta și nu îl consideri o corvoadă, corpul tău se va vindeca în mod natural. Cheia este să alegi o activitate pe care să nu o simți ca pe o povară. Te rog nu te tortura cu ea; fii una cu ea.
3. Acceptă orice sentimente care apar
Multe emoții vor apărea probabil după ce te-ai conectat la sănătatea ta mentală și fizică. Unii oameni chiar plâng sau simt o eliberare intensă după antrenament, probabil din cauza endorfinelor. Indiferent ce sentiment apare, acceptă-l. Amintiți-vă că lucrurilor cărora le rezistați persistă, așa că nu vă luptați niciodată cu emoțiile naturale. Oricum, sentimentele noastre nu sunt permanente, așa că dacă putem învăța să le observăm, ele se vor risipi de la sine.
4. Acum, respiră
Poate că vă întrebați: „Ei bine, cum ar trebui să respir?” Aceasta este o întrebare bună, deoarece mulți oameni respiră incorect, ceea ce nu face decât să agraveze anxietatea și stresul. Pentru început, ar trebui să respiri doar pe nas, nu pe gură. Când respiri pe gură, respirația rămâne prinsă în partea superioară a pieptului și poate induce anxietate. Respirația pe nas, totuși, permite respirației să se deplaseze către diafragmă și să activeze sistemul nervos parasimpatic. Relaxarea organismului va ajuta la atenuarea oricăror probleme digestive cronice și tensiune.
Respirația pe nas scade, de asemenea, inflamația, îmbunătățește nivelul de oxigen și relaxează corpul pentru somn.