Rețeta unei rulade de cacao fără zahăr și cu cremă de fructe de pădure

Rețeta unei rulade de cacao fără zahăr și cu cremă de fructe de pădure

Fructele de pădure sunt foarte bogate în antioxidanți și vitamina C. Iar lipsa zahărului face din această rețeta una dietetică și, totodată, foarte gustoasă, perfectă pentru oricine adoră dulciurile.

 

Ingredientele necesare:

 

Pentru blat:

6 ouă
6 linguri de îndulcitor artificial sau natural
4 linguri de făină
2 linguri de cacao

Pentru umplutură:

300 g de fructe de pădure (mure, coacăză, afine, zmeură etc.)
200 g de cremă de brânză dulce (ricotta sau mascarpone)
6 lingurițe de îndulcitor

Mod de preparare:

Separă albușurile de gălbenușuri. Peste gălbenușuri se adaugă cele 6 linguri de îndulcitor și se pune vasul într-o baie fierbinte. Amestecă până ce îndulcitorul se dizolvă, iar gălbenușurile devin cremoase. Albușurile se mixează până se obține o spumă tare. Se adaugă ușor în albuș, amestecând lent, ca sa nu se lase spuma: crema de gălbenușuri, făina și cacao. Se mai amestecă ușor, cu o furculiță, până se obține o cremă spumoasă.

Între timp încălzește cuptorul.

Se tapetează o tavă pătrată cu hârtie de copt. Toarnă crema-spumă de cacao, egalizează cu o lingură, formând un pătrat sau dreptunghi.

Se lasă la cuptor 10 minute. Scoate blatul și desprinde-l de hârtia de copt, punându-l cu fața în jos pe un fund de lemn sau pe masa de lucru. Rulează-l strângând ușor, astfel încât blatul să se răcească deja în formă de ruladă.

Cât se răcește un pic, treci la amestecarea brânzei dulci cu fructele de pădure. Adăugă-le și zdrobește-le cu furculița, integrându-le în crema de fructe. Adaugă lingurițele de îndulcitor spre final și amestecă bine ca să se omogenizeze. Întinde crema de fructe pe blat, în strat uniform. Lasă stratul mai gros spre capătul din centru și mai puțin spre margini. Rulează încet și lipește marginile, apoi dă la rece 10 minute. 

 

Rețeta: copilul.ro

Foto: marg-f.livejournal.com; picantecooking.com; copilul.ro; gifakt.ru; agrobiznes.md; kulinar.ru

Adaugă comentariu