Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Terci de ovăz perfect cu semințe de mac și lămâie

Terci de ovăz perfect cu semințe de mac și lămâie

Acest terci de ovăz perfect cu lămâie și semințe de mac, cu arome delicioase de lămâie și semințe de mac, este perfect atât cu ovăz, fulgi de hrișcă, mei, cușcuș, griș de porumb sau bulgur. Terciul este bogat în vitamine, minerale, fibre și proteine. Recomand tuturor iubitorilor de semințe de mac să îl încerce!

Pe lângă faptul că nu conține gluten (în funcție de ceea ce folosești: hrișcă/fulgi de ovăz fără gluten, griș de porumb) și nu conține ou, dar îl poți pregăti și cu lapte vegetal (de exemplu, nucă de cocos, migdale sau ovăz), fiind potrivit și pentru persoanele cu intoleranță la lactoză. Îndulcește-l cu sirop de curmale în loc de miere și obții o versiune vegană. Variantele de preparare ale acestui terci sănătos sunt cu adevărat nelimitate, iar fiecare dintre acestea are un gust minunat.

Sucul și coaja de lămâie merg de minune cu semințele de mac și conferă terciului un gust grozav, răcoritor – așa că nu lăsa lămâia deoparte. Are un gust excelent cât este cald. Pe deasupra poți presăra diverse fructe uscate, coajă de lămâie, nuci pisate, cocos sau boabe de cacao. Este perfect pentru micul dejun, astfel încât să-ți începi ziua cu dreptul. Îl poți savura oricând dorești, este gata în doar câteva minute.

1 cană = 250 ml

Ingrediente

1/2 cană ovăz 

1 cană lapte (vegetal, de nuci, de vacă)

3 linguri semințe de mac măcinate

2 linguri sirop de curmale (sau miere)

1 linguriță suc de lămâie

1 linguriță coajă de lămâie

30 g stafide

Instrucțiuni

1. Într-o cratiță mică, amestecă orezul cu laptele, semințele de mac măcinate, stafidele și fierbe-le la foc mic până când terciul se îngroașă. Dacă este nevoie, mai adaugă lapte.

2. La final, adaugă în terci siropul de curmale, sucul și coaja de lămâie și servește-l fierbinte.

 

Share:

Articole recomandate