Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Cea mai bună supă de legume de toamnă

Cea mai bună supă de legume de toamnă

Toamna vine cu bogățiile sale – multe-multe legume numai bune pentru o supă hrănitoare și aromată. În aceste zile reci și cam sumbre, o supă fierbinte de legume este binevenită.

Ingredientele necesare:

- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă albă tocată
- 4 morcovi curăţaţi şi tocaţi
- 3 tije de ţelină tocate
- 4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
- 450 ml supă de legume (sau cantitate egală de apă, plus un cub de supă de legume)
- 400 g roşii de la conservă (nescurse, tăiate cubuleţe)
- 3 cartofi potriviţi, tăiaţi cubuleţe
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- 2 foi de dafin
- o linguriţă de cimbru uscat
- sare
- piper negru măcinat
- 220 g fasole verde congelată
- 220 g boabe porumb (din conservă sau congelat)
- 150 g mazăre congelată

Cum se prepară:

Încălzeşti uleiul într-o oală de ciorbă, la foc mediu. Adaugi ceapa, morcovii, ţelina şi le sotezi 3-4 minute, apoi pui usturoiul şi sotezi încă 30 de secunde. Torni supa de legume sau apa (folosind, conform indicaţiilor de pe ambalaj, un cub de supă concentrată de legume), apoi adaugi roşiile, cartofii, pătrunjelul, foile de dafin, cimbrul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Laşi supa să dea în clocot, apoi adaugi fasolea verde, reduci flacăra la foc mediu spre mic, acoperi oala şi fierbi în continuare la foc mic, până când cartofii s-au înmuiat, aproximativ 20-30 de minute. Adaugi boabele de porumb şi pe cele de mazăre şi mai fierbi  5 minute.

Serveşti supa caldă, cu pătrunjel tocat la fiecare porţie.

 

Rețeta: clickpoftabuna.ro

Foto: mport.ua

Share:

Articole recomandate