Supă-cremă de broccoli, rețetă rapidă și sănătoasă

Supă-cremă de broccoli, rețetă rapidă și sănătoasă

Supa-cremă de broccoli nu numai că este foarte delicioasă, dar este și foarte sănătoasă. Este foarte ușor de preparat și nu necesită mari cheltuieli și timp.

Ingrediente: 800 de grame de broccoli, 1 țelină mare, 1 morcov, 2 ardei, 1 ceapă roșie, 1 rădăcină de pătrunjel, 250 ml de smântână, sare, piper, parmezan, unt (la dorință) și crutoane pentru servire.

Preparare: Se curăță bine legumele și se spală, iar broccoli se desface în buchețele mici. Legumele (fără broccoli) se pun la fiert cu sare până devin moi. Legumele le puteți tăia în dependență de propriile preferințe. Cu 15 minute înainte de a opri focul, adăugați și broccoli în vasul cu legume fierte. Scoateți legumele din apă și puneți-le într-un vas pentru a le stropi cu lămâie. Adăugați legumele cu puțină zeamă în care au fiert în blender și aveți grijă să obțineți o masă un pic mai subțire decât piureul de cartofi. Condimentați supa cu sare și piper. Așezați supa în vase pentru servit, și ornamentați-o cu parmezan, crutoane și pătrunjel. Deja fiecare în parte își poate adăuga în farfurie după gust smântână sau unt. 

 

Broccoli are o multitudine de beneficii, iată câteva:

  1. Asigură buna funcționare a sistemului nervos, deoarece conține un procent semnificativ de potasiu, mineral care menține sănătatea sistemului nervos, asigură funcționarea optimă a creierului și favorizează dezvoltarea masei musculare.
  2. Reglează tensiunea arterială – răspunzătoare de această proprietate sunt cele doua minerale conținute în procente însemnate în compoziția legumei, magneziul și calciul.
  3. Luptă împotriva îmbătrânirii – o ceașcă plină cu buchețele de broccoli conține necesarul zilnic de vitamina C, un antioxidant necesar în lupta împotriva radicalilor liberi. Mai mult, vitamina C este un antihistaminic eficient pentru atenuarea disconfortului asociat cu răceala și gripa.
  4. Menține sănătatea oaselor - broccoli conține niveluri ridicate de calciu și vitamina K, ambele cu roluri importante în menținerea sănătății oaselor și prevenirea osteoporozei.
  5. Repară leziunile pielii din cauza expunerii la soare - datorită glucorafaninului continut, broccoli are proprietatea de a proteja pielea de razele dăunătoare ale soarelui din interior către exterior, repară leziunile pielii datorate expunerii în exces la razele UV, o detoxifiază și ajută la regenerarea ei.

Foto: paptot.ro; mancare.ro

Adaugă comentariu