Rețetă pentru un prânz delicios și sănătos: Ciorbă de vită cu sfeclă roșie
- 2018-05-07
- 3873
Ciorba de vită cu sfeclă roșie este o alegere perfectă pentru masa de prânz. Gradul de complexitate al acestei rețete este redus, toate ingredientele le pregătiți în nici 20 de minute, iar ciorbița se va găti cam 2 ore și jumătate.
Ingrediente:
- 8 căni cu apă
- 450 de grame de carne de vită
- 1 ceapă mare, decojită și tăiată în 4
- 4 sfecle medii, decojite și tocate mărunt
- 4 morcovi, curățați și tocați
- 1 cartof roșu mare, decojit și tăiat cubulețe
- 2 căni de varză tăiată felii subțiri
- 3/4 cană de mărar proaspăt tocat
- 3 linguri de oțet de vin roșu
- 1 cană cu smântână
- sare de mare
- piper negru proaspăt măcinat
Pașii pentru a prepara ciorba:
1. Se adaugă 4 căni de apă într-o oală mare, alături de carne și ceapa tăiată în sferturi. Se aduce la punctul de fierbere, după care se dă focul la mic, se acoperă cu un capac și se fierbe până când se frăgezește carnea, aproximativ 1 oră și 30 de minute.
2. Se scoate carnea din oală, îndepărtând orice os, țesut și excesul de grăsime. Se taie mărunt carnea, se pune într-un castron și se lasă la frigider. Zeama în care a fiert carnea se lasă să se răcească și se bagă la frigider.
3. Când se răcește zeama, grăsimea se adună la suprafață, se scoate și se aruncă. Se pune iar oala pe foc, se adaugă apa rămasă, alături de morcovi, sfeclă și cartofii tăiați cubulețe. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce căldura la mic, se acoperă oala cu un capac și se fierbe compoziția timp de 30 de minute sau până când se frăgezesc legumele.
4. Se adaugă carnea mărunțită în oală, alături de varză și jumătate de cană de mărar proaspăt tocat. Se gătește pentru încă 15 minute, după care se adaugă oțetul și se asezonează cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Se servește cu smântână și mărar proaspăt.
Sursa: totuldespremame.ro