De ce și câtă apă trebuie să bei în timpul sarcinii

De ce și câtă apă trebuie să bei în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, apa reprezintă unul din elementele nutritive esențiale. În timpul sarcinii, o femeie reține în organism mai multă apă decât de obicei, motiv pentru care acestea deseori nu beau apă de frica retenției de apă în organism.

De ce trebuie să bei suficientă apă în sarcină?

  • Apa te poate ajuta să ameliorezi stările de greață și să te simți mai energică.
  • Pierderea apei în urma deshidratării organismului scade randamentul metabolismului și îți va provoca dureri de cap sau alte probleme.
  • Unii specialiști susțin că consumul eficient de apă poate reduce riscul unei nașteri premature.
  • Tot apa îți menține frumusețea și contribuie la reducerea vergeturilor, a acneei și a celulitei.
  • În luna a 8-a de sarcină, sângele din organism își mărește volumul și se îngroașă, ceea ce poate duce la creșterea tensiunii arteriale și poate favoriza apariția bolilor cardiovasculare, iar consumul de apă te poate ajuta să menții tensiunea arterială la un nivel normal.
  • Important este și faptul că apa are un rol important în refacerea lichidului amniotic.

Câtă apă trebuie să consumi în timpul sarcinii?

Organizația Mondială a Sănătății recomandă  4,8 litri de apă zilnic și 5,5 litri în cazul în care alăptezi. Nu exagera însă! Dacă nu poți bea atâta apă, limitează-te măcar la 2,5 - 3 litri pe zi. Crește consumul de apă treptat, pentru ca organismul să se acomodeze încet. Este importat și faptul că această cifră mare poate fi compensată și de pe urma alimentației. Consumă legume și fructe cu un conținut ridicat de apă, care îți pot suplimenta aportul de lichide necesar.

Foto: weightlosswowfactor.com

Adaugă comentariu