Imagini impresionante și neobișnuite de la naștere

Imagini impresionante și neobișnuite de la naștere

Apariția unui copilaș este o minune, iar nașterea este un proces și dureros, dar și uimitor de frumos. Într-o serie de fotografii vă propunem să vedeți unele aspecte mai neobișnuite de la naștere, dar impresionante în același timp, însoțite de comentariile fotografului.

Nu este ușor să suprinzi cu camera un astfel de moment. Să arăți emoția. Magia. Durerea și fericirea, în același timp. Dar iată că Leilani Rogers, votată drept cel mai bun fotograf de nașteri al orașului Austin, capitala statului american Texas, reușește să ne facă să simțim sau să resimțim bucuria miracolului din sala de nașteri.

Fiica de 7 ani a acestei mame a vrut să ia parte la naștere. A intrat în cameră calmă și a spus că vrea să ajute.

 

Un bebeluș născut cu șase degete. Cu siguranță a fost o surpriză, însă una specială. Nu era deloc os în deget, dar avea unghiuță. Destul de neobișnuit.

 

Încă un moment frumos din sala de nașteri a unui spital. Abia când am ajuns acasă și am început să editez fotografiile am observat că micuțul arăta semnul păcii cu degetele sale.

 

Iubesc imaginile care arată că o femeie poate da naștere în multe poziții. N-ar trebui să fie limitată să stea doar pe spate.

 

Aceasta a fost o experiență extraordinară pentru mine, să văd familia reunită. Totodată a fost și o provocare, să documentez toate micile detalii nu doar ale unui singur copil, ci să asist la nașterea unor gemeni.

 

Băile aromate cu plante sunt cele care-mi plac cel mai mult să le fotografiez. Miros divin – sunt folosite plante precum mușețel și lavandă, dar mai presus de asta promovează legătura dintre o mamă și bebelușul ei.

 

Aceasta este nepoata mea, la câteva minute de la naștere. Arată de parcă a venit din rai. Nașterea ei a fost foarte liniștită. A deschis ușor frumoșii ei ochi ca să vadă cum arată noul mediu ce o înconjoară.

 

Ce privilegiu este să fii atât de aproape de placentă și cordonul ombilical, la nivel personal. Sunt fascinante și servesc unui scop uimitor.

 

Pur și simplu iubesc juxtapunerea care s-a creat între mâinile acestei moașe, pielea tinerei mămici și a bebelușului ei.

 

Uneori nașterea se întâmplă atât de repede încât nu e timp de pregătiri speciale. În acest caz, mama știa că are nevoie de apă, așa că a născut în cadă. Am fotografiat-o din interiorul cabinei de duș!

 

Bebelușul trece din uter în brațele mamei. Îmi place cum mama întinde mâinile, nerăbdătoare să-și ia copilul în brațe.

 

N-am realizat ce am prins pe cameră decât după naștere. Pur și simplu nu a fost timp să văd sacul amniotic cu ochii mei.

 

Ce se întâmplă cu sacul amniotic atunci când iese intact? Răspuns: moașa îl sparge. În acest caz a trebuit să-l rupă cu mâinile, atât a fost de puternic.

 

Mama își întâlnește bebelușul pentru prima dată. Bucuria, ușurarea și epuizarea sunt aproape palpabile.

 

Istorie și foto: totuldespremame.ro; pupsugar.com

Adaugă comentariu