Se folosește abuziv la naștere extracția pneumatică a fătului? Iată ce zile medicul Maxim Calaraș

Se folosește abuziv la naștere extracția pneumatică a fătului? Iată ce zile medicul Maxim Calaraș

Recent o cititoare ne-a spus că e de părere precum că s-au îndesit cazurile când la naștere se folosește extracția pneumatică a fătului deși nu este cazul. Femeia a relatat că o rudă de-a ei a născut nu demult și deși nașterea a decurs ușor și rapid, capul micuțului a fost fixat cu vacuum și extras. Aceasta e de părere că astfel medicii și moașele se asigură că nu vor scăpa pe jos copilul.

Am decis să-l întrebăm pe medicul ginecolog-obstetrician din cadrul Medpark, Maxim Calaraş, dacă poate fi adevărat ceea ce ni s-a spus.

Afirmația acestei doamne nu ține de realitate și e lipsită de logică medicală. Argumentez: extracția pneumatică a fătului se realizează doar în cazul unei suferințe acute a lui în naștere sau în cazul în care mama este epuizată fizic. Nimeni nu aplică ventuza obstetricală cu scopul de a nu scapă nou-născutul din brațe”, ne-a specificat medicul.

Plus la aceasta, Maxim Calaraș a subliniat că moașele nu asistă astfel de nașteri, ci doar medicul. În caz contrar este o încălcare gravă a regulamentului.

 

Foto simbol: rd.com

Adaugă comentariu