Studiu: Avantajele nașterii după 35 de ani

Studiu: Avantajele nașterii după 35 de ani

Se vehiculează ideea că este mai bine să nu faci copii după 35 de ani, pentru că ar exista un risc de avort, dar și o probabilitate mai mare de anomalii cromozomiale și multe altele. Un studiu recent realizat în Germania contrazice însă această părere.

Nașterea după 30 de ani implică un șir de avantaje pentru copii din punct de vedere a sănătății și a educației. Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion de 1,5 milioane de persoane și a demonstrat că a avea copii mai târziu implică și un șir de avantaje.

„Riscurile unei nașteri la o vârstă mai înaintată sunt depășite de beneficiile înregistrate în acest caz. Părinții vorbesc doar despre inconvenientele unei sarcinii târzii, dar nu sunt conștienți de efectele pozitive ale acesteia”, menționează directorul Institutului pentru cercetări demografice „Max Planck”, potrivit libertatea.ro.

Potrivit studiului, o mamă mai în vârstă ar avea mai multă grijă de sănătatea copiilor și ar acorda mai mult timp pentru a se ocupa de dezvoltarea facultăților lor intelectuale. Totuși aceste două aspecte nu sunt generate de vârsta pe care o are mama în perioada sarcinii, ci mai degrabă depinde de starea socială și condițiile sociale care evoluează.

Printre avantaje se mai numără:
• Ești stabilă emoțional. Adică ai avut timp, până acum, să crești și să vezi lumea. Și se presupune că ai deja o situație materială bună, iar la muncă nu mai ești în goana după job-ul ideal. Ai ajuns în momentul în care îți cunoști partenerul și puteți pune bazele unei familii solide.
• Faci alegeri mai bune. Potrivit unui studiu făcut în 2006 de cercetători americani, mamele de peste 40 de ani iau decizii mai înțelepte în legătură cu hrana copiilor lor și aleg alimente sănătoase în detrimentul dulciurilor sau fast-food-ului.
• Ești stabilă financiar. O mare parte din mămicile de peste 40 de ani au urcat treptele în  carieră. Sunt stabile financiar și tind să se întoarcă la muncă mai repede după naștere.

Citește și:

Naşterile la 20, 30 sau 40 de ani - care este vârsta potrivită?

Foto: renitastuart.com

Adaugă comentariu