Fără grețuri matinale la începutul sarcinii înseamnă că vei avea băiat! Care este adevărul!

Fără grețuri matinale la începutul sarcinii înseamnă că vei avea băiat! Care este adevărul!

Există statistici care demonstrează care este, de fapt, treaba cu grețurile matinale și sexul viitorului copil. S-a constatat că hormonii produși de fetușii-fetițe fac mamele să se simtă mult mai rău și să le accentueze starea de greață în comparație cu hormonii generați de fetușii-băiat.

Cercetările sugerează că femeile care au grețuri severe (sarcină toxică) în primul trimestru al sarcinii dau naștere, de cele mai multe ori, unor fetițe. Un studiu suedez efectuat pe un milion de femei cu sarcină toxică a relevat că 55% dintre ele au născut fete. Acest studiu a fost însă realizat doar pe mamele care s-au internat din cauza severității simptomelor, iar experții nu sunt siguri dacă descoperirea lor se aplică și la femeile care au grețuri matinale considerate obișnuite în sarcină.

Ecografia executată între a 16-a și a 20-a săptămână de sarcină este cel mai sigur mod de a afla sexul copilului. Bineînțeles că, dacă dintr-un motiv sau altul faci o amniocenteză sau o biopsie de placentă, poți afla un pic mai devreme și cu maximă certitudine (100%) sexul copilașului pe care-l porți în pântec.

Unele clinici pun acum la dispoziție un nou test de sânge care folosește ADN-ul copilului ca să detecteze genul cromozomilor încă de la nouă săptămâni de sarcină. Aceste test este non-invaziv și poate dezvălui sexul copilului.

 

Foto simbol: medium.com

Adaugă comentariu