3 semne surprinzătoare care arată că vei fi o mamă bună

3 semne surprinzătoare care arată că vei fi o mamă bună

Dacă îți dorești să devii mămică și te întrebi cum te vei acomoda cu acest rol și cu tot ceea ce implică el, există 3 semne mai puțin cunoscute care te pot ajuta să îți dai seama că neapărat vei fi o mamă bună.

1. Menții legătura cu prietenii vechi

Faptul că încă te mai întâlnești cu prietenii din copilărie, din perioada liceului sau a facultății, arată că te pricepi să menții o relație. În momentul în care devii mamă este important să știi cum să fii aproape de copilul tău și cum să faci față schimbărilor prin care va trece. Potrivit psihologilor, persoanele care au prietenii de lungă durată înțeleg mai bine conceptul intimității emoționale și pot fi mai apropiate de copii.

2. Înțelegi ușor alte puncte de vedere

Un semne că vei fi o mamă bună, conform psihoterapeuților, este capacitatea de a vedea lumea prin ochii altor persoane și de a fi deschisă la perspectiva lor. Exact ca atunci când citești o carte bună pe nerăsuflate, chiar dacă viziunea prezentată este total diferită de a ta, tot înțelegi pe deplin ce a vrut să spună autorul. Un părinte bun demonstrează abilitatea de a ține cont și de părerea celorlalți și de a lua în considerare și alt punct de vedere, diferit de al lor.

3. Poți să refuzi un proiect important

Dacă ai refuzat un proiect pe care trebuia să îl faci acasă, e semn că reușești să îți găsești timp și pentru tine, chiar dacă nu este un lucru ușor. Totodată, a accepta un angajament în plus înseamnă să refuzi automat altceva, cum ar fi o scenă de teatru la care ar participa copilul tău. Învățând să spui nu unor lucruri care pot părea tentante reprezintă un semn clar că ești dispusă să faci anumite compromisuri când va apărea un copil și să pui alte lucruri mai importante pe primul loc. 

 

Informații: clickpentrufemei.ro

Foto simbol: yaostrov.ru

Adaugă comentariu