4 semne ale sarcinii pe care le poți confunda cu o răceală

4 semne ale sarcinii pe care le poți confunda cu o răceală

Ai dureri de cap, febră, greață și oboseală? Majoritatea dintre noi ne gândim imediat că avem o infecție virală, însă femeile care ar putea rămâne însărcinate nu ar trebui să se grăbească să ia medicamente, căci așa-zisa gripă ar putea fi de fapt o sarcină.

 „Mai multe simptome de sarcină imită într-adevăr simptomele gripei, în special la începutul primului trimestru. De fapt, primele semne de sarcină pot fi modificări ale gripei care nu se termină. Simptomele de gripă nu ar trebui să dureze mai mult de două săptămâni. Dacă aveți aceste simptome și există o șansă să fiți însărcinată, luați în considerare efectuarea unui test de sarcină pentru a fi sigură”, explică Silviu Istoc, medic primar obstetrică ginecologie într-un interviu pentru portalul românesc doctorulzilei.ro.

Iată ce simptome ale gripei coincid cu o cele ale unei sarcini:

1. Creșterea temperaturii

Temperatura femeii în timpul sarcinii va fi mai mare decât în mod normal, dar nu ar trebui să depășească 38 de grade Celsius.

2. Greață

Dacă, în mod normal, nu aveți probleme cu stomacul în timpul gripei sau dacă aceste simptome nu se ameliorează, adresați-vă medicului. S-ar putea să fiți însărcinată sau să aveți un virus gripal mai grav care necesită tratament.

3. Oboseală

Multe femei devin atât de epuizate încât deja la prânz sunt gata să se culce. Oboseala este similară cu cea a gripei, dar tinde să dureze o mare parte din primul trimestru, mult mai accentuată decât în cazul gripei.

4. Congestie și dureri de cap

Gripa este cauzată de un virus care atacă sistemul respirator și provoacă congestie, nas înfundat și dureri de cap. În mod surprinzător, acesta este, de asemenea, un simptom al sarcinii. Modificările hormonale și creșterea aprovizionării cu sânge care apare în timpul sarcinii determină, de asemenea, ca membranele sinusurilor și nasului să se umfle și să producă mucus. Presiunea poate provoca, de asemenea, dureri de cap la unele femei.

Sunt și alte simptome ale sarcinii care pot începe în decurs de o săptămână de la instalarea acesteia și nu coincid cu cele ale gripei: pete pe sâni, umflarea sau inflamarea lor, nevoia de a urina frecvent și ușoare dureri sau crampe în zona abdominală.

 

Foto simbol: московский-доктор.рф

Adaugă comentariu