Cum să rămâi gravidă? De câte ori trebuie să faci amor ca să ai copii

Cum să rămâi gravidă? De câte ori trebuie să faci amor ca să ai copii

În viața fiecărei femei vine un moment în care aceasta își dorește cu ardoare să devină mămică, însă acest lucru nu se întâmplă mereu atât de ușor pe cum pare. O sarcină depinde foarte mult de sănătatea cuplului dar și de cantitatea și calității vieții sexuale.

Cât durează să rămâi gravidă?

Uneori poate dura ani buni. Se estimează că trei din cinci cupluri concep copilul dorit în șase luni de încercări și doar unu din  patru cupluri au de nevoie de mai mult de șase luni, iar pentru restu, conceperea durează mai mult de un an.

Femeile sunt fertile cel mai mult între 20 și 24 de ani, iar după această vârstă  fertilitatea scade gradat.

Cum alegem momentul?

Este important să potriviți momentul contactului sexual cu cel al ovulației. În fiecare lună, 12 până la 20 de ovule se maturizează în interiorul ovarelor și cel mai sănătos dintre ele este eliberat în cavitatea pelviană. Astfel, în trompa uterină, trebuie să se întâlnească ovulul cu sperma bărbatului – asta înainte ca ovulul să moară, pentru ca femeia să rămână gravidă. Acest fapt poate fi unul dificil deoarece ovul este fertil numai 12-24 de ore după ce a fost eliberat.

După contactul sexual, medicii recomandă să stai în poziție culcată cam 25-30 minute cu o pernă sub bazin și picioarele în sus, pentru că dacă reușești să menții mai mult timp sperma în vagin, șansele ca un spermatozoid să fecundeze ovulul cresc, însă aceasta nu e o condiție obligatorie.

Pentru ca să îți dai seama când e momentul potrivit:

-folosește un calculator pentru a afla perioada fertilă;

-stabilește un calendar personal zilnic pentru a ști cu exactitate zilele fertile în care ai ovulație;

-măsoară temperatura corporală bazală.

Ovulația are loc, de regulă, cu 12-14 zile înainte de următorul moment al startului unui nou ciclu menstrual.

Fă sex regulat

Dacă faci sex de 2-3 ori pe săptămână, în mod constant, atunci vei nimeri cu siguranță în zilele în care ești fertilă.  Dacă faci sex zilnic în perioada apropiată apariției ovulației ai șanse mai mari să concepi, spun specialiștii. Cuplurile sănătoase pot face sex de câte ori doresc, fără a exista o limită maximă în acest sens. Dacă nu prezintă nici o altă problemă care să stea în care fertilității, nu este nevoie pentru un cuplu nimic altceva decât de sex regulat pentru a face un copil.

Cercetătorii australieni conduși de dr Greening, un specialst în endocrinologie reproductivă și fertilitate, au descoperit că ejacularea zilnică crește substanțial calitatea genetică a spermei, fără a afecta cantitatea de spermă ca să diminueaze șansele de fertilitate masculină. Acest studiu sugerează ca cuplurile să facă, deci, sex în fiecare zi din acea săptaămână înainte ca partenera să ovuleze, ca să se atingă graviditatea cu o calitate crescută de spermă. Ei au mai descoperit că, deși o ejaculare frecventă scade cantitatea de spermă și concentrația ei, nu este afectată motilitatea spermei. În concluzie, aceste studii pot însemna că bărbații joacă un rol mai mare în fertilitatea cuplului decât se știa înainte, iar frecvența de ejaculare este foarte importantă ca să crească calitatea spermei, în special pe măsură ce bărbații avansează în vârstă.

Nu uita de vizita la un specialist

Asigură-te că ești sănătoasă atât tu cât și partenerul tău. Infecțiile netratate, bolile cu transmitere sexuală sau alte afecțiuni de sănătate îți afectează șansele de a rămâne gravidă.

         Foto: sermama.com.pa                                                                                                 

Adaugă comentariu