Planifici o sarcină? Iată 5 boli care se transmit de la părinți

Planifici o sarcină? Iată 5 boli care se transmit de la părinți

Există 5 boli care pot fi transmise de la părinți copiilor, printre acestea se înscriu bolile de inimă, diabetul sau chiar unele forme de cancer. În continuare vă informăm care sunt cele 5 boli și ce grad de risc au pentru a fi transmise.

1. BOLI DE INIMĂ

Dacă un părinte are hipertensiune sau un nivel ridicat de colesterol, atunci copilul riscă, în proporție de 50%, să aibă aceleași probleme. Dacă ambii părinți au boli de inimă, atunci gradul de risc crește până la 75%.

2. DIABET

De 17 ori mai des se întâlnesc cazuri de diabet transmis de la părinți. Cel mai grav este diabetul zaharat de tip II.

3. CANCER

Circa 5-10% din totalul tipurilor de cancer sunt moştenite genetic. Cancerul la sân şi cel ovarian se numără printre formele cu cea mai mare rată de transmitere genetică. Pericolul este şi mai mare dacă aveţi două-trei rude care au avut aceste boli.

4. AFECŢIUNI RESPIRATORII ŞI ALERGII

Există trei afecţiuni respiratorii care se transmit genetic: rinita alergică, cea cronică şi sinuzita. Statisticile arată că dacă unul dintre părinţi suferă de rinită alergică, atunci există o probabilitate de 30% că și copiii vor avea această problemă. Dacă ambii părinţi suferă de aceste boli, riscul de a le transmite şi copiilor creşte la 65%.

5. OBEZITATE

Un copil ai cărui părinţi sunt obezi sau supraponderali are un risc de a avea probleme cu greutatea cu 50% mai mare decât cei ai căror părinţi au o greutate normală. Dacă doar unul dintre părinţi este obez, riscul de a avea probleme cu greutatea scade, dar nu considerabil, la 40%.

 

Informații: doctorulzilei.ro

Foto: clipartfest.com

Adaugă comentariu