Idei de hrănitoare pentru păsări pe care să le faceți împreună cu copilul

Idei de hrănitoare pentru păsări pe care să le faceți împreună cu copilul

Iarna este tot mai aproape și păsărilor sedentare le e tot mai greu să-și găsească de-ale gurii. În context ne-am gândit să vă îndemnăm să faceți împreună cu copiii voștri hrănitoare pe care să le puneți în parcul de lângă casă sau prin locurile unde vă plimbați de obicei.

O astfel de activitate vă va ajuta piciul să devină mai sensibil la mediul înconjurător, plus la aceasta, plimbările vor deveni o adevărată aventură, căci va arde de nerăbdare să vadă dacă toate semințele și firimiturile au fost ciugulite din hrănitoarea pe care ați pus-o împreună. Iar dacă instalați mai multe hrănitoare, atunci piciul va dori să petreacă și mai mult timp la plimbare, astfel respirând mai mult aer curat și fiind mai activ. Deci nu ezitați să combinați utilul cu plăcutul!

În continuare vă propunem să vedeți ce hrănitoare puteți „construi”. În mare parte puteți utiliza butelii de plastic goale, o jumătate de dovleac curățată atent de miez, dar și diverse obiecte vechi de prin casă, chiar și un bocanc de-al vostru poate deveni o căsuță pentru păsărele. Inspirați-vă din imaginile ce urmează:

 

 

 

 

 

 

Foto: pinterest.com

Adaugă comentariu