De o Șezătoare cu aromă de levănțică au avut parte zeci de mămici din capitală

De o Șezătoare cu aromă de levănțică au avut parte zeci de mămici din capitală

Vara este anotimpul ce predispune la haine deschise la culoare, dispoziție bună, întâlniri cu prietenii și gustări delicioase. De toate cele enumerate anterior au avut parte mămicile și graviduțele prezente la Șezătoarea Mamelor din 26 iunie, unde am vorbit despre cele mai frecvente boli care se întâlnesc la copii și cum pot fi soluționate mai ușor unele probleme de sănătate ale micuților.

Ca de fiecare dată am fost plăcut surprinși să vedem zeci de mămici frumoase și dornice de a fi informate. Tematica generală a evenimentului a fost levănțica, motiv pentru care participantele au îmbrăcat haine în culorile mov, alb sau levănțică pentru a da splendoare evenimentului și pentru a arăta bine în fotografiile realizate de fotografa Irina Spinei, pe fundalul decorului creat de mânuțele dibace ale mămicii Elena Sclifos.

 

Evenimentul nostru a fost organizat într-o săptămână ploioasă, motiv pentru care le-am invitat pe fetițele din colectivul de dansuri „Colibri”, condus de la Liubovi Baltaga, care au impresionat mămicile printr-un număr artistic dansat cu umbreluțe și în cizmulițe colorate de la producătorul autohton Oldcom.

 

Apoi seara informativă a început cu cosmetologul Tatiana Manoli, prezent la eveniment la invitația partenerilor Equilibra Moldova. Cosmetologul le-a vorbit mămicilor despre cât este de important să folosim creme de calitate cu protecție solară pe perioada verii (și nu numai) și cum să alegem corect produsul potrivit tipului nostru de piele. Cosmetologul recomandă produsele din gama Equilibra, care este o linie de produse pe bază de Aloe Vera, 100% pură, destinată să protejeze pielea de expunerea la soare și să o protejeze de daunele cauzate de soare, vânt și sare.

 

De această dată reprezentanții companiei Alpen Pharma au venit cu informații foarte interesante despre cum pot fi depășite unele situații inevitabile în procesul de creștere a unui bebeluș. Alexandra Rumeanțeva, reprezentantul medical al companiei, a prezentat două produse, primul fiind Dormikind – preparatul recomandat pentru un somn mai bun la copii, deoarece odihna copilului și somnul sunt foarte importante în procesul de creștere și dezvoltare, iar cel de-al doilea preparat propus este Dentokind – care elimină durerile provocate de apariția primilor dințișori. Tot de la Alpen Pharma a fost prezentat unguentul Tyrosur - remediu eficient și inofensiv în tratamentul rănilor și arsurilor. Acesta este potrivit în următoarele cazuri: infecții la nivelul pielii și țesuturilor moi, răni superficiale cu eliminări de exsudat și prezența suprainfecțiilor, eroziuni, defecte ulceroase, ulcere trofice, arsuri etc.

 

De asemenea, s-a vorbit despre protecția intestinului. Un remediu foarte bun în acest sens fiind capsulele Subtyl – recomandate în cazul diareelor acute și cronice, în deosebi copiilor, în cazul disbacteriozelor intestinale, enteritelor, dar și pentru profilaxia și tratamentul disfuncțiilor intestinale provocate de chimio sau radioterapie.

 

Reprezentantul medical al companiei Polpharma, Cristina Cernei, a vorbit despre importanța unui intestin sănătos în orice situație. Aceasta le-a recomandat părinților să folosească preparatul Acidolac – care are protecție dublă față de disbacterioză. Preparatul completează flora bacteriană a tractului gastro-intestinal și ajută la menținerea imunității naturale.

 

Nu a putut fi trecut cu vederea nici subiectul colicilor abdominale în rândul bebelușilor, fiind recomandate diferite metode de calmare a acestora, însă una dintre cele mai verificate este produsul Flatam, cu efect antiflatulent și antispasmatic. Nu conține alcool și are un gust foarte plăcut. Citește și: Cum să prevenim și să tratăm colicile? Sfaturile medicului

 

Pe lângă subiectele ce-I vizează mai mult pe copilași și bebeluși, am abordat și un subiect foarte actual pentru graviduțele și mămicile cu senzație de pirozis în sarcină și alăptare. Acestora le-a fost recomandat produsul Gaviscon. Un preparat cu gust ușor de mentol, care este foarte eficient în tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum ar fi: indigestie, regurgitație acidă sau arsuri în capul pieptului.

 

Foarte importante, mai ales în primul an de viață al bebelușului, când pielea este extrem de sensibilă, sunt hăinuțele în care alegem să-l îmbrăcăm pe cel mic. Două mămici, fondatoare ale brandului de hăinuțe Mi-e Dor și Primul sens, au prezentat o colecție de hăinuțe pentru nou-născuți, graviduțe și mămici, comode, din stofă naturală, nonalergică, create în colaborare cu designeri, neonatologi și medici pediatri, atât din țară, cât și de peste hotarele ei.

 

Despre importanța igienei orale corecte, dar și a folosirii unei paste de dinți sigure și fără adaosuri periculoase a vorbit mămica și reprezentanta companiei NobilCosmetics, Aura Revenco. Fiind mamă a doi copilași știe cât este de greu să-ți convingi odorașii să se spele regulat pe dinți, iar o soluție în acest sens poate fi o pastă de dinți non-dăunătoare și cu un gust plăcut, o periuță în formă de jucării sau pur și simplu să transformați această rutină într-un joc interesant. Mămica recomandă pasta de dinți Herbal Therapy – unica pastă autohtonă, care este naturală sigură și poate fi găsită în 3 variante: Herbal Therapy Bior, Herbal Therapy Mix și Herbal Therapy Kids.

 

Tradiția evenimentului este alegerea „reginei serii” și anume a mamei cu cel mai mare termen de sarcină, care de această dată a avut 40 de săptămâni și 4 zile de gestație. Odoraș împreună cu Fundația Edelweiss și cu alți parteneri ai evenimentului i-au oferit gravidei produse de primă necesitate pentru îngrijirea bebelușului ce urmează să vină pe lume în cel mai scurt timp.

 

Toți participanții la eveniment au primit daruri de la partenerii evenimentului: produse de la Molped, Pufies și Equilibra. Iar cele mai norocoase mămici au câștigat premii frumoase la tombolă. La eveniment a avut loc și un târg special, la care au participat: Calvis Baby, Pufies, MAXIKIDS, Mi-e dor, PrimulSens, Ushastii Neani, Chicco, Sandoz Global, Klorane Bebe, Laboratorul Innotech etc. La pauză, mamele au savurat prăjituri create de Foxy Sweets, cafea Moka și apa OM.

Fotograful care a surprins cele mai frumoase momente este Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Elena Sclifos – Flower Decor.

Următorul eveniment va avea loc pe data de 9 iulie. Amintim că participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și doar în bază de înregistrare. Urmăriți rubrica Evenimente pe pagina Odoraș pentru detalii.

 

Parteneri: Acidolac, Flatam Plus, Subtyl, Equilibra, Alpen Pharma Moldova, Gaviscon, Herbal Therapy, Busuioc TV, Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Sponsori: Calvis Baby, Pufies, MAXIKIDS, Mi-e dor, PrimulSens, Ushastii Neani, Chicco, Sandoz Global, Klorane Bebe, Laboratorul Innotech, Oldcom etc.

Fourshet: Foxy Sweets; Caffe Moka, apa OM.

Decor: Elena Sclifos – Flowers Decor

Fotograf: Irina Spinei Photography

Foto: Irina Spinei Photography

Adaugă comentariu