În ajun de sărbători, donează alimente pentru a aduce bucurie pe masa persoanelor nevoiașe

În ajun de sărbători, donează alimente pentru a aduce bucurie pe masa persoanelor nevoiașe

În ajunul sărbătorilor de iarnă, Fundația Regina Pacis și Fundația de Binefacere Caritas Moldova vor desfășura, pe 21 și 22 decembrie, Campania de Crăciun ÎNCĂLZEȘTE O INIMĂ, ediția a V-a.

Scopul campaniei este de a susține persoanele aflate în dificultate, în special copiii și bătrânii, prin colectarea produselor alimentare în rețelele de magazine din Chișinău. Timp de două zile, peste 200 de voluntari vor îndemna oamenii să procure și să doneze produse alimentare greu perisabile pentru a aduce bucurie pe masa persoanelor nevoiașe. Produsele alimentare vor putea fi donate în coșurile special amenajate la ieșirea din magazine.

Ilie Zabica, directorul Fundației Regina Pacis: „Facem apel la bunătatea oamenilor să participe în Campania de Crăciun cu un ajutor alimentar pentru cei aflați la limita existenței. Din aceste donații vor fi pregătite, pe tot parcursul anului, prânzuri gratuite pentru copiii și bătrânii care vin la Cantinele Sociale ale Fundației Regina Pacis”.

Edward Lucaci, președintele Caritas Moldova: „Invităm toate persoanele care vor să contribuie să își alăture eforturile proprii campaniei noastre. Aceste contribuții individuale nu reprezintă doar un simplu act de donație ci și un mod prin care bunătatea și generozitatea noastră pot oferi o șansă la normalitate celor mai puțin norocoși decât noi”.

Colectarea produselor va avea loc în 29 de magazine ale rețelelor LINELLA, METRO, FIDESCO, FOURCHETTE, VELMART, GREEN HILLS MARKET și Supermarket Nr 1.

În cadrul campaniei din 2018 au fost adunate 12 tone de produse alimentare, din care au fost pregătite peste 54 de mii de prânzuri calde la cantinele sociale ale Fundației Regina Pacis, unde, zilnic, iau masa 180 de bătrâni și copiii aflați în dificultate, iar Fundația de Binefacere Caritas Moldova a colectat 6 tone care au fost repartizate în 741 de pachete și distribuite pe întreg teritoriul Republicii Moldova persoanelor aflate în nevoie.

Campania de Crăciun ÎNCĂLZEȘTE O INIMĂ se desfășoară cu susținerea Centrului Municipal de Tineret Chișinău și rețelelor de magazine: LINELLA, METRO, FIDESCO, FOURCHETTE, VELMART și GREEN HILLS MARKET și Supermarket Nr 1.

 

Foto simbol de copertă: romania-actualitati.ro

Adaugă comentariu