Nașterea naturală sau nașterea prin operația cezariană – o temă importantă discutată la Festivalul Gravidelor

Nașterea naturală sau nașterea prin operația cezariană – o temă importantă discutată la Festivalul Gravidelor

Pe data de 27 septembrie a avut loc un nou eveniment marca Odoraș. Festivalul Gravidelor este un eveniment informativ dedicat în special părinților care așteaptă barza. Le cea de-a XVIII-a ediție, medicii au informat participanții despre componentele laptelui matern, investigațiile în sarcină și indicațiile absolute pentru operația cezariană.

Medicul obstetrician-ginecolog din cadrul Institutului Mamei și Copilului, Valeriu Pădure, a prezentat tema „Rolul calciului în sarcină”. În acest sens, calciul este unul dintre cei 5 nutrienți aflați în top pe perioada sarcinii, care contribuie la: dezvoltarea oaselor, dezvoltarea danturii, dezvoltarea musculaturii, dezvoltarea nervilor, îmbunătățirea funcțiilor inimii fătului și coagularea normală a sângelui. Un supliment de calciu pentru femeile însărcinate, dar și pentru cele care își doresc să rămână însărcinate este produsul Davita Bone. Acesta are concentrația perfectă de calciu elementar pentru o bună asimilare și are o combinație perfectă de calciu cu vitamina D3, magneziu, zinc și cupru.

 

Consultantul superior în alăptare, Olga Gutium, invitată de compania Bayer, a informat participanții despre beneficiile laptelui matern. Consultanta a menționat că laptele matern se produce în glandele mamare, din elemente de sânge și limfă, sub influența directă a hormonilor. Alimentația mamei nu influențează asupra volumului de lapte, cu condiția că organismul mamei nu este suprasolicitat. De asemenea, Olga Gutium a specificat că în laptele matern există componente extrem de importante: proteine (0.9-1%), carbohidrați (7%), grăsimi (2-10%), calciu, fier, hormoni, factori de creștere, fermenți, anticorpi, imunoglobuline, bifidus-factor, nivelul cărora nu depinde în niciun fel de alimentația mamei. Orice ar consuma o mamă care alăptează, fracţia de grăsime a laptelui va rămâne cea de care are nevoie copilul în acele momente.

 

Ulterior, reprezentantul medical al companiei Bayer, Sergiu Ioncu, a prezentat produsul Elevit 3 – o formulă concepută special pentru a satisface nevoile nutriționale crescute din perioada alăptării și a îngrijirii postnatale. Nevoile la care răspunde Elevit 3 sunt: dezvoltarea normală a vederii și a creierului nou-născutului, susținerea sistemului imunitar, sănătatea osoasă și energia mamei. Elevit 3 conține vitamine, oligoelemente, DHA și luteină, pentru a ajuta la acoperirea necesităților nutriționale crescute a mamei și pentru a ajuta la dezvoltarea continuă a copilului.

 

Reprezentantul medical Diana Vizitiu a vorbit despre remediile de ajutor în perioada rece a anului. În cadrul discursului, a fost prezentat produsul Eubiotic Baby, care este administrat pentru prevenirea apariției diareii și a altor probleme digestive cauzate de dezechilibrul florei intestinale la copii. Beneficiile acestui produs sunt: contribuie la reducerea riscului de diaree, reduce durata episoadelor diareice, scade frecvența colicilor/ iritabilității de cauză digestivă și reduce riscul apariției diareii cu rotavirus.

 

Medicul ginecolog-obstetrician de categorie superioară din cadrul Spitalului Internațional Medpark și membru al Societăţii internaţionale de Ginecologie endocrinologică, Maxim Calaraş, a prezentat tema „Nașterea naturală versus nașterea prin operația cezariană”. În acest sens, medicul a menționat că fiecare femeie trebuie să-i dea o șansă copilului să se nască pe cale naturală, deoarece cezariana este foarte riscantă pentru mamă. De asemenea, medicul a specificat indicațiile absolute pentru a recurge la cezariană. Iată câteva dintre ele: diabet zaharat la mamă care a dus la creșterea excesivă a fătului (de la 5 kg în sus); placenta amplasată jos și care acoperă parțial sau total cervixul; desprinderea precoce a placentei; prolapsul de cordon (când lichidul amniotic s-a scurs, iar prin colul uterin a ieșit și o parte din cordonul ombilical care acum este strâns și nu permite circulația sângelui spre copil).

 

Alegerea graviduței cu cel mai mare termen de sarcină a fost un moment deosebit al serii. De această dată, „Regina serii” a devenit o mămică cu un termen de 40 de săptămâni de sarcină. Graviduța a primit o cutie plină cu cadouri pentru nou-născut de la partenerii și sponsorii evenimentului.

 

Medicul obstetrician-ginecolog, Tatiana Cebotari, a vorbit despre investigațiile în sarcină și igiena intimă. Medicul a prezentat produsul Epigen gel, care conţine extract de Glicyrriza Glabra-Radix, aşa-numitul lemn dulce şi acid lactic. De asemenea, Epigen gel intim: conţine doar componente  naturale (fără săpun, coloranţi şi conservanţi); menţine pH natural al zonelor intime; micşorează riscul candidozelor repetate; protejează şi înlătură iritaţiile locale; înlătură disconfortul după epilare, folosirea absorbantelor; se recomandă folosirea după relaţii intime, frecventarea bazinului, sălii de sport; este ideal în zilele critice, perioada sarcinii și alăptării, nu are limită de vârstă; fortifică tratamentul ginecologic și urologic. Epigen Gel are un miros delicat şi plăcut, oferind astfel o senzaţie de curăţenie şi prospeţime ce persistă pe parcursul întregii zile. 

 

În cadrul evenimentului a fost organizat o serie de concursuri din partea companiei NUK. Cei mai atenți și ageri participanți au primit daruri generoase din partea companiei. De asemenea, compania a oferit fiecărui participant câte o suzetă NUK. Mulți părinți au încredere anume în compania NUK atunci când aleg o suzetă pentru micuții lor. Aceasta satisface nevoia nativă a bebelușilor de a suge, îi calmează și îi relaxează. Pentru toți copiii care sug o suzetă, acesta este un exercițiu foarte important pentru mușchii feței și a maxilarului și ajută la o dezvoltare orală sănătoasă. Forma suzetei NUK a fost dezvoltată împreună cu medici experți și este supusă încontinuu unor noi optimizări.

 

Reprezentantul medical Zinaida Ungureanu a prezentat produsul Multi-Mam Balm – special conceput pentru pregătirea mamelonului înainte de sarcină și ca scop profilactic al ragadelor în timpul alăptării. Multi-Mam Balm protejează mameloanele înainte și după alăptare, previne ragadele mamare, hidratează și păstrează pielea în stare elastică și sănătoasă. Este un produs natural, nu are gust și miros care i-ar provoca o reacție de respingere copilului.

 

Reprezentantul medical Nicu Panaghiu a vorbit despre produsul Tyrosur. Acesta are  efect antibacterian împotriva infecțiilor și contribuie la vindecarea mai rapidă a rănilor la adulți și copii de la naștere. Principalul component activ al Tyrosurului este tirotricina, un antibiotic topical natural, avantajul căruia este că el nu acționează asupra întregului organism, deoarece nu este absorbit în sânge, ci acționează exclusiv la locul infecției, are un spectru larg de acțiune antibacterian și este, de asemenea, eficient asupra câtorva specii de ciuperci. Tyrosur - poate fi utilizat pentru a trata diferite plăgi superficiale, eczeme infectate, arsuri și pentru a accelera vindecarea ulcerului trofic, inclusiv a celor cu vene varicoase și diabet.

 

Următorul eveniment marca Odoraș va avea loc pe 29 octombrie. Pentru a participa la Festivalul Gravidelor vă rugăm să completați formularul gratuit de înregistrare AICI!

Adaugă comentariu