Vino cu copiii la Festivalul Medieval de la Vatra ca să participați la o adevărată lecție de istorie!

Vino cu copiii la Festivalul Medieval de la Vatra ca să participați la o adevărată lecție de istorie!

În perioada 1, 2 și 3 septembrie, la Complexul Etno-Cultural Vatra se va desfășura a III-a ediție a Festivalului Medieval, care va fi gazda Turneului internațional de lupte istorico-medievale, unde vor participa peste 150 de cavaleri ai cluburilor istorico-medievale din mai multe țări.

Porțile Complexului Etno-Cultural Vatra se vor transforma în mașini ale timpului, care vor teleporta vizitatorii direct în Epoca Medievală. Cavaleri, trubaduri, scuturi, armuri, săgeți, topoare, arcuri, coifuri, lupte, haine tradiționale, muzică medievală, delicii culinare, foc de tabără, fire-show, sunt doar câteva din ingredientele unui Festival Medieval de poveste.

 

În cadrul Festivalului Medieval 2017, copiii vor putea lua parte la o adevărată lecție de istorie, urmărind cavalerii prinși în lupte, îmbrăcați în costume medievale, mânuind armele specifice vremii. De asemenea, toți doritorii se vor putea implica în ateliere de creație, meșterind manual fluiere și săbii medievale din lemn sau păpuși din pănuși de porumb, pe care vor putea să le ia cu ei acasă.

 

Trambuline gonflabile, tobogane, leagăne și multe alte distracții îi așteaptă pe cei mai activi vizitatori în „Orășelul Copiilor”. Cei mici sunt invitați la „Căsuța cu Povești” - un muzeu din secolul XIX unde este expusă povestea copilăriei „Capra cu trei iezi”.

Pe teritoriul Complexului Etno-Cultural Vatra este amenajată „Camera Bebelușilor”, care va fi pusă la dispoziție tuturor familiilor pentru a-și îngriji bebelușii.

Tiroliană, tras cu arcul, aruncare de topoare, mini golf, sunt doar câteva din activitățile pregătite pentru maturi.

 

Copiii până la 12 ani au acces gratuit la Festivalul Medieval.

Pentru cei care doresc să rămână peste noapte, este amenajată zona de camping, dotată cu wc-uri, dușuri și băi. Pot fi închiriate 35 de colibe în stil rustic (100 de lei - coliba), amplasarea cortului este gratuită.

Preț bilete: 1 zi - 100 de lei, 2 zile - 150 de lei, 3 zile - 200 de lei. Pot fi cumpărate pe iticket.md.

Detalii la numerele de telefon: 079551133, 069933683 sau pe pagina de facebook a evenimentului.

Foto: www.facebook.com/vatrafest

Adaugă comentariu