Asistent social blamat de mame fiindcă a încercat să asigure copiii de la grădiniță cu jucării

Asistent social blamat de mame fiindcă a încercat să asigure copiii de la grădiniță cu jucării

Zilele astea am rămas șocați de un caz ieșit din comun. Asistentul social dintr-o localitate din Orhei (dar special nu spunem de unde ca să nu continue atacurile), o femeie de 56 de ani, a fost criticată și certată de mamele din sat doar fiindcă a făcut apel la oamenii de bună credință să asigure grădinița din sat cu jucării.

Totul este foarte simplu. Grădinița a trecut prin reparații, s-a reparat acoperișul și blocul sanitar, iar bani pentru jucării nu au mai rămas. Iar copiii au la grădiniță doar câteva jucării de plastic și mai multe de pluș, cu care nu se pot juca pe afară, în nisip etc. Respectiv, asistenta socială din sat, fiind contactată de o mamă din capitală ca să afle dacă sunt familii nevoiașe în localitate, a decis să facă un bine și a rugat să se adune jucării pentru grădiniță.

Și nouă, celor de la Odoraș, ne-a plăcut această idee și am decis să ajutăm. Am anunțat inițial că adunăm jucării la evenimentul precedent pentru mămici, iar câteva participante au venit cu jucării și am umplut un coș întreg. Și apoi ne-a venit o idee inedită, să stabilim o „taxă” simbolică de intrare la următoarea Șezătoarea – o jucărie de plastic pentru copilașii din grădinițele sătești.

Dar ne-a contactat femeia care a decis să facă bunătatea spunându-ne că pe lângă faptul că o mamă din sat i-a scris comentarii și mesaje urâte, acuzatoare, aceste mame au decis să o certe și pe femeia care este asistent medical. Argumentul lor a fost: „Și dacă suntem săraci? Trebuie să ne știe toată țara?!

Reiese că acești părinți au pus mândria lor pe prim plan lipsindu-și copiii de plăcerea de a se juca normal, cu multe jucării, în nisip și la aer curat.

Ne pare rău că există persoane care taie din rădăcină pornirile altor oameni de a face bine. Fiți mai buni!

 

Foto simbol: vesti.ru

Adaugă comentariu