Odoraș.

Odoraș.

Evită consumul de porumb dacă ai această afecțiune medicală

Evită consumul de porumb dacă ai această afecțiune medicală

Porumbul este considerat un aliment cu multe beneficii pentru sănătate deoarece poate susține funcționarea vederii, a inimii, reglează nivelul de zahăr din sânge și multe altele.

Americanii consumă în medie 2,5 kg de porumb dulce anual, conform Clinicii Cleveland. Cu toate acestea, persoanele diagnosticate cu gastrită ar trebui să evite alimentele pe bază de porumb, cum ar fi porumbul, pâinea de porumb, făina de porumb și alte produse similare.

Deși este adesea confundată cu refluxul acid sau boala de reflux gastroesofagian (GERD), gastrita se referă la inflamația stomacului, nu a esofagului, potrivit GI Associates & Endoscopy Center. Gastrita se caracterizează prin indigestie, balonare, senzație de plenitudine în abdomenul superior după masă sau reducerea durerii abdominale în timpul mesei, printre alte simptome.

Cazurile acute de gastrită tind să fie legate de alegeri alimentare și alți factori externi, precum utilizarea excesivă de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), fumatul și stresul, în timp ce cazurile cronice sunt cauzate de o infecție bacteriană.

Complicațiile potențiale ale acestei afecțiuni includ sângerarea stomacului sau dezvoltarea ulcerelor. Din acest motiv, este important să cauți tratament pentru gastrită, care poate include respectarea unei diete specifice pentru gastrită. Pe lângă alimentele recomandate, porumbul se află pe lista alimentelor de evitat.

Porumbul poate agrava simptomele gastritei

Indiferent dacă este vorba de porumb fiert, sirop de porumb sau porumb pentru bebeluși, experții de la Care Hospitals explică faptul că porumbul conține zaharuri care pot exacerba simptomele gastritei. Celuloza este un astfel de lanț de molecule de zahăr în care porumbul este deosebit de bogat, conform Manhattan Gastroenterology. Neputând fi metabolizată de corp, porumbul nedigerat parcurge tractul digestiv, provocând dureri abdominale, crampe și gaze pe parcurs.

Pe lângă porumb, dieta pentru gastrită recomandă evitarea fructelor acide, legumelor picante și produselor lactate, toate acestea putând agrava inflamarea mucoasei stomacului. Carnea roșie, nucile și untul de arahide sunt, de asemenea, nerecomandate deoarece pot complica gestionarea simptomelor gastritei. Același lucru este valabil și pentru alimentele procesate și dulciurile, cum ar fi prăjiturile, pastele, chipsurile și ciocolata. În plus, este esențial să elimini alcoolul din dietă, deoarece poate influența eficacitatea metodelor de tratament pentru gastrită.

Alimente pe care le poți consuma în loc de porumb

Deși porumbul este exclus, anumite fructe și legume sunt permise. Așa cum am menționat, fructele foarte acide și legumele picante sunt de evitat, dar Care Hospitals notează că bananele, fructele de pădure, merele, dovleacul și legumele cu frunze verzi sunt câteva dintre alimentele permise în dieta pentru gastrită. Cerealele integrale bogate în fibre, cum ar fi ovăzul, orezul brun, quinoa și pastele integrale, sunt, de asemenea, o alegere sigură. În ceea ce privește lactatele, optează pentru variante cu conținut scăzut de grăsimi sau iaurt fără grăsimi, care poate îmbunătăți sănătatea microbiomului intestinal. Sursele de proteine, cum ar fi ouăle, fasolea și leguminoasele, pot promova, de asemenea, sațietatea. Când suntem sătui, suntem mai puțin predispuși să mâncăm în exces, ceea ce ar putea agrava simptomele gastritei. Deși alcoolul și cafeaua sunt nerecomandate, persoanele cu gastrită nu sunt limitate exclusiv la apă. Anumite ceaiuri pot ajuta la ameliorarea disconfortului cauzat de gastrită, inclusiv ceaiul de mentă, turmeric și ghimbir.

Consultă medicul dacă experimentezi simptome de gastrită, pentru a diagnostica și trata corect afecțiunea.

Share:

Articole recomandate