Poți strânge milioane de emoții cu familia fără să cheltui bani!

Poți strânge milioane de emoții cu familia fără să cheltui bani!

Nimic nu se poate compara cu zâmbetul și strălucirea din ochii copiilor, cu sinceritatea debordantă ascunsă printre florile de primăvară.

Timpul urât, vântul puternic, lipsa banilor … îi face pe mulți părinți să nu iasă din casă în zilele de odihnă sau sărbătoare. Cea din urmă motivație fiind cea mai des invocată. Dar de ce să ne axăm doar pe timpul petrecut undeva unde trebuie să cheltuim bani mulți? Cine a zis că weekend-urile sunt pentru a merge la mall sau la terenurile de joacă cu plată? De ce trebuie să luăm prânzul întru-un local cu fițe unde o supă sau o salata costă peste 50 de lei, la fel si un desert pentru copii? De ce nu putem schimba toate astea pe câteva ore bune, petrecute în pădure, la câțiva zeci de kilometri de Chișinău?

Înarmați cu câteva tartine, fructe și un termos cu ceai, se rezolvă problema celor câteva sute de lei lăsați în cafenea. Aerul curat, florile, frunzele, râul și pietricelele oferă copiilor milioane de emoții și trăiri, mult mai puternice decât terenul de joacă. Și iarăși… fără a cere măcar un leu pentru aceasta. Ceea ce învață copiii de la pomi, de la muguri, de la flori, nu vor învăța niciodată la un teren de joacă, la un restaurant, și mai ales în fața computerului sau a televizorului. Iar amintirile vor rămâne atât de reale, încât încă multe zile, poate și săptămâni, copiii vor povesti despre pietricelele care cădeau în apă și floricelele pe care le-au strâns pentru mama și bunica.

Și nu contează cât timp ai petrecut în armonie cu natura, 2 ore sau toată ziua, emoțiile trăite vor fi de aceeași intensitate, iar amintirile la fel de colorate!

Poate încercăm săptămâna viitoare să ieșim din casă, din fața televizoarelor și a calculatoarelor, și să le arătăm copiilor o altă modalitate de a te odihni, fără bani și fără tehnologii performante?! 

Opinie și fotografii de Nata Bodiu,

redactor Odoraș.

Adaugă comentariu