Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Anunț îngrijorător: Bill Gates susține că ne așteaptă o nouă pandemie

Anunț îngrijorător: Bill Gates susține că ne așteaptă o nouă pandemie

Bill Gates a declarat săptămâna trecută că riscurile de îmbolnăvire severă cauzate de Covid-19 s-au „redus dramatic”, dar o altă pandemie este aproape sigură, scrie avantaje.ro

Vorbind cu Hadley Gamble de la CNBC la Conferința anuală de securitate din München din Germania, Gates, co-președinte al Fundației Bill & Melinda Gates, a spus că o potențială nouă pandemie ar proveni probabil dintr-un agent patogen diferit de cel al familiei de coronavirus.

Dar el a adăugat că progresele în tehnologia medicală ar trebui să ajute lumea să facă o treabă mai bună în combaterea acesteia – dacă se fac investiții acum. „Vom avea o altă pandemie. Data viitoare va fi un agent patogen diferit” a spus Gates.

La doi ani după pandemia de coronavirus, Gates a spus că cele mai grave efecte s-au estompat, pe măsură ce părți uriașe ale populației globale au câștigat un anumit nivel de imunitate. Severitatea sa a scăzut și cu cea mai recentă variantă de omicron.

Cu toate acestea, Gates a spus că, în multe locuri, acest lucru s-a datorat virusului însuși, care creează un nivel de imunitate și „a făcut o treabă mai bună de a ajunge la populația lumii decât am făcut-o cu vaccinurile, șansa de apariție a bolilor severe, care este asociată în principal cu vârsta și obezitatea sau diabetul, aceste riscuri sunt acum reduse dramatic din cauza expunerii la infecție” a spus el, potrivit CNBC.

Bill Gates a spus că este deja „prea târziu' pentru a atinge obiectivul Organizației Mondiale a Sănătății de a vaccina 70% din populația globală până la jumătatea anului 2022. În prezent, 61,9% din populația lumii a primit cel puțin o doză de vaccin Covid-19.

El a adăugat că lumea ar trebui să se miște mai repede în viitor pentru a dezvolta și a distribui vaccinuri, solicitând guvernelor să investească acum. „Data viitoare ar trebui să încercăm să o facem în șase luni, în loc de doi ani”, a spus Gates, adăugând că platformele standardizate, inclusiv tehnologia ARNm mesager (ARNm), ar face acest lucru posibil.

„Costul de a fi pregătit pentru următoarea pandemie nu este atât de mare. Nu este ca schimbările climatice. Dacă suntem raționali, da, data viitoare îl vom prinde mai devreme”. Gates, prin Fundația Bill & Melinda Gates, a încheiat un parteneriat cu Wellcome Trust din Marea Britanie pentru a dona 300 de milioane de dolari Coaliției pentru Inovații în Pregătirea Epidemiilor, care a contribuit la formarea programului Covax de furnizare de vaccinuri în țările cu venituri mici și medii.

Sursa foto: theverge.com

Share:

Articole recomandate