Băiețelul, care la 5 ani învingea cancerul, a devenit medic pediatru: „Tot ce îmi doresc este ca și copiii bolnavi să înțeleagă că pot avea o viață împlinită”
- 2022-12-20
- 3861
Băiețelul, care la 5 ani învingea cancerul, a devenit medic pediatru: „Tot ce îmi doresc este ca și copiii bolnavi să înțeleagă că pot avea o viață împlinită”. Copiii diagnosticați cu cancer se maturizează mult prea devreme, iar pentru ei, fiecare zi care ar fi trebuit să fie una de joacă se transformă într-o zi de luptă, scrie demamici.ro.
Printre poveștile tulburătoate cu copii bolnavi de cancer, se disting și câteva povești ale unor mici campioni. Zilele lor de luptă s-au transformat în lecții de speranță pentru toți cei din jurul lor, după ce au reușit să învingă boala.
Este și cazul lui Oscar Oglina, care la vârsta de doar 5 ani s-a vindecat de cancer, după ce fusese diagnosticat cu o formă avansată a bolii.
Originar din Marea Britanie, Oscar este acum bărbat în toată firea și urmează o carieră în domeniul medical. Povestea lui este deopotrivă emoționantă și inspirațională.
Anul acesta în iunie, Oscar Oglina a finalizat cursurile Facultății de Medicină din cadrul „Universității Bristol” și a depus jurământul lui Hipocrate. Și-a dorit să devină medic, să salveze vieți și să le dea putere celor care nu și-o mai găsesc, pentru a lupta mai departe.
Experiențele din primii ani de viață și-au pus amprenta asupra lui, fără îndoială, după ce medicii i-au descoperit în 2001 o umflătură la nivelul abdomenului.
Medicii i-au spus atunci că e vorba de cancer hepatic în stadiul al III-lea.
Orele de la școala primară au fost înlocuite cu ședințele de chimioterapie
După aflarea diagnosticului, Oscar a fost nevoit să întrerupă prezența la școală și să se dedice în totalitate recuperării sale.
În decurs de un an, copilul a suferit a suferit o intervenție chirurgicală și a făcut chimioterapie la Spitalul „Great Ormond Street” din Londra.
Părinții i-au fost alături în tot acest timp, deși nu le-a fost nici lor ușor.
La absolvirea Facultății de Medicină, Oscar le-a adus un tribut părinților săi, în discursul său.
„Vreau să le aduc un tribut părinților mei. Este foarte dificil pentru o familie să afle că are un copil care se confruntă cu o boală gravă. Mama mea era însărcinată cu sora mea mai mică, amândoi părinții lucrau cu normă întreagă și aveau grijă și de mine și de fratele meu în vârstă de 3 ani- îmi este greu să îmi imaginez prin ce au trecut. Cancerul nu afectează doar pacientul, ci are impact și asupra familiei sale.”
În cazul lui Oscar, diagnosticul din copilărie i-a influențat multe alegeri în viață.
Pe măsură ce a crescut, el și-a dorit tot mai mult să-i ajute și să-i susțină pe cei bolnavi, așa cum și el a fost ajutat.
„Pe măsură ce am crescut și am înțeles prin ce am trecut, mi-am dorit foarte mult să urmez o facultate de medicină, astfel încât să pot să ajut copii bolnavi. Am avut o stimă deosebită pentru medici și pentru asistenții medicali, au fost excepționali.”
Încă din 2016, de când a fost admis ca student la Bristol School, el s-a implicat și în multe acțiuni umanitare de ajutorare a bolnavilor de cancer și a ajutat la derularea unui program (Young Lives vs. Cancer) prin care s-au strâns peste 60.000 de lire, cu peste 15.000 de lire peste suma stabilită inițial.
Directoarea „Bristol Medical School” a lăudat efortul proaspătului absolvent Oscar Oglina și nu a trecut cu vederea meritele sale deosebite.
„Parcursul lui Oscar a fost mai dificil decât al celorlalți. Rezistența sa, tenacitatea, loialitatea și dorința de a ajuta sunt calități care îl vor ajuta să devină un medic strălucit. Îi dorim mult succes pe viitor.”, a declarat directoarea Ashley Bloom.
Băiețelul, care la 5 ani învingea cancerul, a devenit medic pediatru. Oscar, alături de copiii bolnavi
La 20 de ani de la vindecarea sa de cancer, Oscar se pregătește de primul său loc de muncă, în Essex, ca medic pediatru.
Speră ca experiența personală să-i fie de folos în a ajuta copiii bolnavi să ducă o viață cât mai bună și să aibă șanse cât mai mari de recuperare.
„Odată ce ai trecut printr-o boală gravă, așa cum este cancerul- devii mai empatic. De aceea, îți înțelegi mai bine pacienții. Cred că toate acestea mă vor ajuta în munca mea.”, a mai declarat el.
Părinții lui sunt extrem de mândri de el și de faptul că a avut puterea să se vindece, să ajungă până aici, ca să-i poată ajuta și el la rândul lui pe alții.
„Să primesc acest job este un lucru extraordinar pentru mine. Sunt foarte fericit că voi deveni doctor și că voi lucra ca pediatru. Tot ce îmi doresc este ca și copiii bolnavi să înțeleagă că pot avea o viață împlinită și dacă sunt diagnosticați cu cancer și că își pot împlini visurile. Eu mi le-am împlinit, așa că și ei pot face asta…”
Sursa foto: demamici.ro