Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Mai mulți moldoveni de peste hotare au pregătit o urătură impresionantă pentru cei de-acasă

Mai mulți moldoveni de peste hotare au pregătit o urătură impresionantă pentru cei de-acasă

Sărbătorile de iarnă sunt magice și ne adună în jurul mesei de sărbătoare alături de cei dragi în fiecare an. Iar dacă cei aflați peste hotarele țării nu au reușit să vină acasă, frumosul obicei al colindatului, uratului și semănatului nu se pierde și asta ne-o dovedesc conaționalii noștri aflați cu traiul în diferite colțuri ale lumii.  Câțiva dintre ei, stabiliți  în Italia, Spania, Canada au îmbrăcat straiele tradiționale și s-au adunat pentru a aduce o urare de te trec fiorii celor de-acasă.

„Aho, aho, surori și frați

În Canada adunați,

Azi venim din Montreal

C-o urare pentru neam. 

Vă dorim întâi de toate: 

Un an nou cu sănătate...” 

Așa pornește urătura acompaniată de acordeon, buhai, bici și conaționali frumoși, dar departe de vatra strămoșească.

Inițiativa de a-i aduna pe mai mulți moldoveni stabiliți în diferite țări, pentru a realiza un filmuleț ce să însumeze un șir de urături, îi aparține interpretului moldovean, Romeo, care de mai mulți ani trăiește în Italia.

,, În noul an, vă dorim tuturor ca acea căldură sufletească care la sigur a fost semănată în inimile Dumneavoastră să topească toate gândurile și părerile de rău ale anului trecut, iar oamenii dragi să vă fie mereu aproape bucurându-se de viață alături de voi!!!La mulți și fericiți ani!!! Audiție și vizionare plăcută tuturor!”, a scris Romeo în descrierea filmulețului.

E frumos zicem noi, dar și lăudabilă fapta, or, tradițiile acestui neam trebuie păstrate cu sfințenie și transmise din generație în generație. Sărbători fericite vă dorim, oriunde v-ați afla! 

Share:

Articole recomandate