Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

(FOTO) Panică în Italia. 7 persoane decedate de coronavirus și 230 infectate

(FOTO) Panică în Italia. 7 persoane decedate de coronavirus și 230 infectate

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în Italia a crescut la 230, scrie Unimedia cu trimitere la CNN. Printre orașele afectate se numără Lombardia cu 172 de cazuri, Veneto cu 33, Emilia-Romagna cu 18, Piedmont și Lazio cu câte 3.

În prezent, numărul pacienților spitalizați cu simptomele virusului a ajuns la 128. Totodată, autoritățile anunță că cel puțin 94 sunt izolați în casele lor.

Numărul persoanelor decedate a ajuns la 7. Cel mai recent caz de deces este cel al unui bărbat de 80 de ani care a fost transportat săptămâna trecută la un spital în Lodi în urma unui atac de cord. Medicii suspectează că bărbatul a contractat virusul de la un alt pacient.

Totodată, cetățenii moldoveni care se află în Italia zic că în orașele afectate este panică și haos. S-au închis școli, săli de sport, s-au anulat mai multe evenimente precum Festivalul de la Veneția și mai multe meciuri de fotbal.

Atât timp cât stai închis în casă nu se simte panica, dar pe stradă situația e alta. Accesul în magazine e limitat la 2-3 persoane. Cozile sunt infernale. Crește riscul escrocheriilor”, a povestit Cristina Moldovanu, moldoveancă stabilită în Milano, pentru UNIMEDIA.

Cristina spune că panica a cuprins orașul, iar magazinele și farmaciile se golesc în timp record. „E alertă și panică aici. Magazinele și farmaciile sunt goale. Școlile, grădinițele, saloanele de frumusețe și alte instituții, toate sunt închise prin ordinul autorităților”, a subliniat moldoveanca.

Crește riscul escrocheriilor, întrucât unii umblă pe la domiciliile oamenilor și se prezintă drept angajați medicali veniți să facă teste pentru depistarea coronavirusului.

O altă moldoveancă din Milano povestea pe rețele că în magazine se ajunge la a se bate oamenii de la o butelie de apă, iar autoritățile comunitate i-au avertizat pe oameni să-și facă provizii alimentare pentru câteva săptămâni.

Specialiștii menționează că cei mai expuși riscului de a dezvolta complicații sunt bătrânii și persoanele cu boli asociate. De asemenea, se solicită să respectăm mai minuțios igiena, să ne spălăm mai des pe mâini și să evităm aglomerațiile.

 

Sursa: unimedia.info

Share:

Articole recomandate