Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

„M-a cuprins un dor”. Concertul organizat în memoria Lidiei Bejenaru va avea loc pe 27 septembrie

„M-a cuprins un dor”. Concertul organizat în memoria Lidiei Bejenaru va avea loc pe 27 septembrie

Cunoscutul dirijor Nicolae Botgros anunță data concertului organizat în memoria soției sale, regretata Lidia Bejenaru. Prin urmare, concertul va avea loc pe data de 27 septembrie, cu genericul „M-a cuprins un dor”, scrie tv8.

Evenimentul va începe la ora 18:00, iar pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac”, va evolua Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, alături de invitații Gheorghe Zamfir, Irina Loghin, Cristian Pomohaci, Mioara Velicu, Ionuț Fulea, Viorica Macovei, Nicușor Iordan, Valentina Cojocaru, Nicolae Glib, Ioana Căpraru, Mihai Ciobanu, dar și alții.

Pentru procurarea biletelor, doritorii se pot adresa la Casele Palatului.

Lidia Bejenaru s-a stins din viață pe patul din spital, pe 26 iulie 2021, la vârsta de 68 de ani. La scurt timp, Consiliul Raional Sîngerei a conferit titlul de „Cetățean de Onoare al raionului Sângerei” - post-mortem, regretatei interprete de muzică populară, Lidia Bejenaru-Botgros. Artista poporului și solista orchestrei naționale „Lăutarii”, unde a activat mai bine de 40 de ani.

Lidia Bejenaru a fost înmormântată la Cimitirul Central de pe strada Armenească, sub acordurile de vioară ale orchestrei „Lăutarii”.

Artista s-a născut în data de 3 mai 1953 la Țiplești, raionul Sîngerei. A fost solistă în orchestra „Mugurel”, iar din 1978 în orchestra „Lăutarii”, condusă de soțul ei, Nicolae Botgros, cu care s-a căsătorit în 1971. Cuplul Botgros are un singur fiu, pe vioristul Corneliu Botgros.

Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat „M-a cuprins un dor de mamă”, a apărut după 20 de ani de activitate scenică.

 

 

 

 

Sursa foto: tv8

Share:

Articole recomandate