Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Mesajul lui Zelenski după o lună de război: „Cu fiecare zi de apărare, aducem victoria mai aproape”

Mesajul lui Zelenski după o lună de război: „Cu fiecare zi de apărare, aducem victoria mai aproape”

Într-un mesaj postat la primele ore ale zilei de vineri, pe canalul său de telegram, președintele Volodimir Zelenski a afirmat că „Ucraina a fost capabilă să reziste în toate direcțiile principale ale atacurilor rusești”, scrie libertatea.ro

„Cu fiecare zi de apărare, aducem victoria mai aproape. Acest război este pur și simplu imposibil fără victorie. Nu ne putem relaxa nici măcar un minut, fiecare minut este despre destinul și viitorul nostru. Dacă Rusia ar ști ce îi așteaptă în țara noastră, sunt sigur că le-ar fi frică să meargă aici”, a afirmat Zelenski.

Liderul de la Kiev a acordat statutul de orașe-martie pentru Irpin, Bucia, Ahtîrka și Mikolaev.

„După semnarea acestor decrete, am simțit că ar merita să acord și să acordăm titlul de erou milioanelor și milioanelor de oameni ai noștri. Tuturor ucrainenelor și femeilor ucrainene care fac tot ce pot pentru victoria noastră. Sunt recunoscător fiecăruia dintre voi”, a spus Zelenski.

 Președintele a acordat titlul de Erou al Ucrainei pentru șapte soldați ai Gărzii Naționale, cinci dintre ei postum. El a semnat, de asemenea, un decret privind acordarea premiilor de stat pentru 240 de militari ai Gărzii Naționale a Ucrainei și 119 militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei.
 

Share:

Articole recomandate