Părinții pot depune online și cererea pentru indemnizația lunară pentru creșterea copilului

Părinții pot depune online și cererea pentru indemnizația lunară pentru creșterea copilului

Familiile cu copii pot depune în mod electronic și cererea pentru indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani și două luni. Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță că serviciul „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii” a fost completat cu o opțiune nouă pentru persoanele asigurate, scrie tv8.md.

Familiile pot depune prin site-ul oficial a instituţiei www.cnas.md sau prin portalul serviciilor publice servicii.gov.md cererea pentru stabilirea următoarelor tipuri de indemnizaţii:

– indemnizaţia unică la naşterea copilului;
– indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului (pentru persoanele asigurate) – până la împlinirea vârstei de trei ani şi până la împlinirea vârstei de doi ani şi două luni;
– indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani (pentru persoanele neasigurate);
– indemnizaţia paternală;
– indemnizaţia lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de trei ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină.

Cererea electronică se acceptă numai în cazul în care solicitantul şi copilul sunt înregistraţi în Registrul de stat al populaţiei şi când se confirmă relaţia de rudenie între solicitant şi copil în baza informaţiei din Registrul de stat al populaţiei.

În cadrul serviciului în format electronic „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii” poate fi verificată etapa de prelucrare a cererii depuse în mod electronic prin accesarea opţiunii „Verifică statutul”.

 

Foto simbol: noi.md

Adaugă comentariu