Un adolescent de 16 ani a fost stropit cu spirt și incendiat de tatăl său

Un adolescent de 16 ani a fost stropit cu spirt și incendiat de tatăl său

Caz șocant la Galați (România): un adolescent de 16 ani a fost incendiat chiar de tatăl său, un bărbat de 44 de ani. El este cercetat acum pentru tentativă de omor, iar băiatul a ajuns la spital, cu arsuri, scrie stirileprotv.ro

Potrivit autorităților, cei doi se certau foarte des. Băiatul, crescut doar de tată, căci mama l-a părăsit imediat după naștere, a devenit victimă într-un conflict de o violență extremă.

Omul pur și simplu l-a incendiat. Copilul a început să strige după ajutor, moment în care vecinii au intervenit.

”Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 11.01.2022, în jurul orei 21.00, inculpatul a aplicat unui membru de familie, în vârstă de 16 ani, lovituri cu pumnii şi cu un scaun din material plastic, iar ulterior l-a stropit cu alcool sanitar şi l-a incendiat, cauzându-i arsuri de gradul II pe 8 – 10 % din suprafaţa corpului, precum şi echimoze şi excoriaţii, pentru a căror vindecare au fost necesare 22 – 25 de zile de îngrijiri medicale”, au precizat autoritățile.

Martorii au chemat în ajutor medicii de la ambulanță, iar la fața locului au ajuns și polițiștii. În timp ce adolescentul a ajuns la spital sub supravegherea medicilor, tatăl a fost dus la audieri unde a recunoscut totul.

Inițial a fost reținut pentru 24 de ore, iar acum este arestat pentru 30 de zile, acuzat de tentativă de omor calificat. Dacă se va dovedi vinovat, fapta i-ar putea aduce cel puțin şapte ani și jumătate de închisoare.

Cei de la Direcția pentru Protecția Copilului caută o soluție pentru băiat, după ce va fi externat.

Adaugă comentariu