Top 4 probleme de sănătate la copii care se pot agrava primăvara

Top 4 probleme de sănătate la copii care se pot agrava primăvara

 

Primăvara vine cu timp uneori destul de instabil, dar și cu flori, mai mult soare, mai multe plimbări, cee ace inevitabil poate duce la agravarea unor boli la cei micuți. În ceea ce urmează puteți vedea o serie de astfel de boli.

1. Rinita alergică

Copiii cu rinite alergice sau astm bronșic pot avea probleme primăvara din cauza polenului. Rinita alergică sezonieră se manifestă prin strănuturi, lăcrimare excesivă, mancarimea ochilor și a nasului și reducerea mirosului. Este aproape imposibil sa ții copilul departe de polen, însă sunt câteva măsuri pe care le poți lua pentru a împiedica agravarea simptomelor:

- Nu ieșiți în parc la orele prânzului, atunci când concentrația polenului este mai mare. Cel mai sigur ar fi după ploaie, când cantitatea de polen din atmosferă scade;

- Spală-I cât mai des părul copilului căci polenul se depune pe acesta intensificând astfel alergia;

-Ține copiii departe de fumul de țigară și de parfumurile puternice, deoarece pot agrava simptomele rinitei;

- Aerisește camera copiilor doar atunci când nu bate vântul;

- Folosește filtre de polen pentru mașină.

2. Gripa și răceala

Zilele însorite de primăvară sunt înșelătoare și chiar dacă afară este senin, vântul nu este prea prietenos. Asta nu înseamnă că nu trebuie să lași copilul să se joace în aer liber. Mai bine ar fi ca atunci când mergeți la joacă să nu-l înfofolești, ci să-l îmbraci mai lejer, pentru a evita supraîncălzirea.

3. Astenia de primăvară

Simptomele asteniei sunt similare cu cele ale anemiei: apatie; oboseală; somnolență, stare generală de iritabilitate și anxietate; lipsa poftei de mâncare; dureri de cap; slăbiciune musculară; capacitate de concentrare și atenție scăzute; sentiment de tristețe inexplicabilă. Din fericire, astenia de primăvară poate fi combătută printr-un aport crescut de vitamin și minerale, odihnă corespunzătoare, o alimentație echilibritată. 

4. Problemele digestive

Dacă știi că micuțul tău are stomăcelul sensibil, impune-i o dietă adecvată, pentru a evita agravarea simptomelor. Piureurile de fructe sau de legume, supele cremă, cărniță fiartă sunt printre cele mai recomandate. Mare atenție la fructele crude! 

 

Foto și informații: copilul.ro; viata-libera.ro

 

Adaugă comentariu