Top 5 alimente care ajută la eliminarea excesului de apă din organism

Top 5 alimente care ajută la eliminarea excesului de apă din organism

Deși există medicamente diuretice menite să ne scape de simptomele retenției de apă, ele pot provoca pierderi suplimentare de potasiu, forțând organismul să elimine lichid. Soluția optimă este să apelăm la câteva diuretice naturale, care echilibrează treptat nivelul de apă din corp.
 

1. Pătrunjelul

Acesta conține multă vitamina C și are proprietăți diuretice ușoare. Salata din pătrunjel este foarte bună. Însă pentru a observa imediat efectele diuretice ale patrunjelului, se recomandă a fi consumat sub formă de ceai.

2. Ghimbirul

Ceaiul de ghimbir poate face minuni pentru sănătatea rinichilor și a aparatului urinar. Băut în fiecare zi, cel puțin o ceașcă dimineața, ajută la eliminarea lichidelor reținute în exces, la tratarea infecțiilor urinare și prevenirea crizelor renale.Ghimbirul este și un dușman aprig al kilogramelor în plus accelerând metabolismul.

3. Sparanghelul

Pe lângă conținutul bogat de nutrienți și vitamine, sparanghelul are și proprietăți de detoxifiere și diuretice, întrucat fibrele sale curăță foarte bine tractul gastrointestinal. Fitochimicala din sparanghel, glutationul, are efect antioxidant și anticancerigen.

4. Ceaiul verde

Acesta accelerează metabolismul, ajutându-ne să ardem mai multe grăsimi și inhibă apetitul pentru un bun control al consumului de mâncare. În plus, el este și un diuretic natural puternic, scăpându-ne rapid de balonare și edem. Medicii spun că dacă înlocuiești cafeaua cu ceaiul verde timp de 4-6 săptămâni, poți scăpa de 4,5 kg doar prin această schimbare minoră.

5. Hreanul

Este un diuretic foarte puternic, folosit în medicina naturistă în tratarea hidropiziei (acumularea patologică de apă în cavitățile naturale ale corpului sau în țesuturi). Prepară o infuzie din 250 ml de apă fiartă, turnată peste 28 g de hrean și 14 g de semințe de muștar zdrobite. Ia 2-3 linguri, de trei ori pe zi, până scapi de problemă.

 

Foto: ingradina.com Informații: ele.ro

Adaugă comentariu