Odoraș.

Odoraș.

Top 6 remedii foarte eficiente împotriva constipațiilor

Top 6 remedii foarte eficiente împotriva constipațiilor

Aproape toate gravidele se confruntă cu constipație, iar astea, din păcate, duc și la apariția hemoroizilor, o problem de sănătate care încă este considerate rușinoasă și foarte multe persoane se chinuie ani la rând preferând să nu meargă la medicul proctolog. Iurie Serbulenco, chirurg proctolog la Medpark, recent a participat la Șezătoarea mamelor desfășurată de Odoraș, unde a oferit mai multe informații despre cauzele care duc la apariția hemoroizilor și cum se tratează aceștia.

Deci cum am menționat mai sus, una dintre cauzele de bază sunt constipațiile. Medicul a subliniat că în mod normal o persoană a r trebui să aibă zilnic scaun, iar masele fecale să fie de consistența unui terci. Optim este ca scaunul să aibă loc dimineața, de aia organismul trebuie deprins cu acest program, adică în fiecare dimineață să stăm la baie treptat „convingându-ne” corpul să elimine ceea ce avem în intestine.

În continuare vă oferim un top al remediilor împotriva constipațiilor și vă îndemnăm să luați măsuri pentru a nu admite agravarea situației:

1. Fibrele elimină hrana şi particulele de deşeuri din tractul digestiv şi absorb apa. Pentru a avea scaun regulat, e bine să consumi 35 de grame de fibre pe zi. Alimente bogate în fibre: tărâţele, fasolea, lintea, fulgii de ovăz, migdalele, orzul, legumele şi fructele proaspete sau uscate.

2. Menta şi ghimbirul atenuează problemele digestive şi pot reprezenta o soluţie pentru constipaţie. Menta conţine mentol, care are efect antispasmodic şi relaxează muşchii din tractul digestiv. Ghimbirul generează mai multă căldură în interiorul corpului, iar specialiştii spun că acest lucru poate ajuta la accelerarea digestiei lente. Şi ceaiurile sunt benefice, iar asta pentru că apa caldă stimulează digestia şi ameliorează constipaţia. De asemenea, păpădia este un laxativ blând şi detoxifiant.

3. Grăsimile sănătoase. Uleiul de măsline, cel de nuci sau de avocado conţin grăsimi sănătoase care lubrifiază intestinele şi combat constipaţia. O salată cu legume, puţin ulei de măsline, o mână de fructe cu coajă lemnoasă sau o lingură de unt şi pâine prăjită pot fi indicate atunci când te lupţi cu constipaţia. Și medicul Serbulenco a accentuat importanța întrebuințării uleiului.

4. Apa cu lămâie. Acidul citric din sucul de lămâie poate fi un adevărat stimulent pentru sistemul digestiv şi poate ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Stoarce o lămâie într-un pahar cu apă în fiecare dimineaţă sau adaugă lămâie în ceai, vei descoperi nu numai că apa acţionează ca un remediu natural pentru constipaţie, dar consumi şi mai multe lichide în fiecare zi, proces care îţi va îmbunătăţi digestia pe termen lung.

5. Cafeaua poate acţiona asupra colonului. În general, băuturile calde funcţionează ca şi remedii pentru constipaţie. Cafeaua este, de asemenea, un diuretic..

6. Stafidele. Acestea conţin acid tartric, care are efect laxativ. După un amplu studiu, specialiştii au stabilit că cei care au mâncat o cutie mică de stafide pe zi au reuşit să depăşească mult mai uşor aceste episoade. Cireşele şi caisele sunt, de asemenea, bogate în fibre şi te pot ajuta să înfrângi constipaţia.

 

Despre tratamentul fără bisturiu a hemoroizilor medicul de la Medpark a vorbit AICI.

 

Sursa: csid.ro; medpark.md; stelmas-mg.ru

Share:

Articole recomandate