Top 9 plante care susțin sănătatea plămânilor

Top 9 plante care susțin sănătatea plămânilor

Există câteva plante care fac minuni în afecțiunile respiratorii, cu ajutorul acestora ne menținem plămânii sănătoși, iar ele mai ajută și la combaterea bolilor pulmonare.

Rădăcină de lemn dulce este utilizată în medicina tradițională chineză și este considerată a fi un bun remediu pentru combaterea infecțiilor tractului respirator, deoarece curăță nasul, gâtul și plămânii. De asemenea, este un expectorant natural eficient.

Podbalul are proprietăți emoliente și expectorante, antispastice, tonice și antiinflamatoare. Preparatele din frunze de podbal sunt recomandate, mai ales, în tratarea bolilor aparatului respirator, cum ar fi bronșita, laringita, astmul bronșic, emfizemul pulmonar, silicoza și chiar tuberculoza, în faza incipientă.

Cimbrul este foarte puternic în lupta împotriva congestiei pulmonare. El produce uleiuri antiseptice puternice care sunt clasificate ca antibiotice și antifungice naturale. Cimbrul a fost utilizat ca un remediu pentru probleme pulmonare încă din antichitate și este utilizat pe larg și astăzi pentru a preveni și a trata infecțiile tractului respirator și pneumoniile bacteriene.

Oregano. Compușii carvacrol și rozmarinic din oregano ajută la descongestionarea naturală și au proprietăți antihistaminice care reduc inflamația și iritațiile de la nivelul tractului respirator. Oregano este, de asemenea, un antibiotic natural.

Lobelia conține un alcaloid cunoscut ca lobelina, care subțiază mucusul și decongestionează. În plus, lobelia stimulează glandele renale superioare să elibereze epinefrina, iar ca efect aceasta relaxează căile respiratorii și permite o respirație mai ușoară.

Iarba mare. Nu doar că ajută la eliminarea flegmei și mucusului dar, de asemenea, este un antibacterian natural și poate ajuta la prevenirea sau tratarea bronșitei și a altor infecții bacteriene.

Eucaliptul este un ingredient comun în bomboanele/pastilele și siropurile de tuse, iar eficacitatea lui se datorează unui compus numit cineola. Cineola are numeroase beneficii – este un expectorant, poate ușura tusea, luptă împotriva congestiei și alină pasajele iritate ale sinusurilor.

Lumânărica este utilizată pentru a curăța excesul de mucus din plămâni, pentru curățarea bronhiilor și reducerea inflamațiilor prezente pe tractul respirator.

Mierea-ursului (plămânărica). Frunzele sale conțin tanin, saponine, săruri minerale, potasiu și magneziu, acid salicilic, caroten, vitamina C. Datorită acestei compoziții chimice complexe, frunzele de plămânărică sunt extrem de utile în tratarea bolilor respiratorii, deoarece ușurează expectorația, calmează tusea și vindecă răgușeala.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; voceabasarabiei.md; zab.ru

Adaugă comentariu