Top 8 cele mai delicioase umpluturi pentru clătite

Top 8 cele mai delicioase umpluturi pentru clătite

Înaintea Postului Mare, popoarele slave sărbătoresc Maslenița, cunoscută în popor ca sărbătoare clătitelor. Mai nou sau mai vechi, gospodinele de la noi din țară au preluat această tradiție și pregătesc în această săptămână cele mai delicioase clătite. Pentru a le veni în ajutor, am creat topul celor mai delicioase umpluturi pentru clătite.

1. Clătite cu umplutură din ouă

Aveți nevoie de: 4 ouă; 50 de grame de ceapă verde; 5-10 grame de mărar, sare.

Fierbeți ouăle și dați-le prin răzătoare. După care, prăjiți ceapa și adăugați peste ea ouăle și mărarul. Amestecați totul foarte bine și umplutura este gata.

2. Clătite cu umplutură de brânză

Aveți nevoie de: 500 de grame de brânză de vaci; 1 gălbenuș de ou; 2 linguri de zahăr și 50 de grame de stafide.

În vasul cu brânza adăugați gălbenușul de ou și zahărul, după care amestecați totul foarte bine. La sfârșit adăugați stafidele, opărite în prealabil.

3. Clătite cu umplutură din carne de găină

Aveți nevoie de: 1 piept de pui; 10 grame de mărar; 2 ouă fierte; sare și piper negru.

Fierbeți pieptul de pui, iar apoi dați-l prin mașina de tocat carne. Tăiați mărarul mărunt, dați prin răzătoare ouăle, adăugați sarea, piperul și amestecați totul foarte bine.

4. Clătite cu umplutură de ciuperci

Aveți nevoie de: 500 de grame de ciuperci; 2 cepe; sare și piper negru.

Tăiați ciupercile felii, după care prăjiți-le pe o tigaie încinsă. Ulterior peste ciuperci adăugați ceapa și lăsați-o un pic să se prăjească, iar la sfârșit condimentați umplutura cu sare și piper.

5. Clătite cu umplutură de ficat

Aveți nevoie de: 500 de grame de ficat (de pui, de vită sau de porc); 2 cepe; 1 morcov; 3 ouă fierte; sare și piper negru.

Prăjiți ficatul de pui împreună cu ceapa și morcovul (dacă doriți puteți fierbe în prealabil ficatul). După care dați prin răzătoare ouăle fierte, amestecați totul într-un vas și condimentați cu sare și piper după gust.

6. Clătite cu umplutură de cașcaval

Aveți nevoie de: cașcaval tare; usturoi; morcov; smântână sau maioneză.

Dați morcovul și cașcavalul prin răzătoare. Mărunțiți doi căței de usturoi, apoi amestecați totul împreună cu smântâna sau maioneza. Pentru 250 de grame de cașcaval adăugați un morcov mărunt.)

7. Clătite cu umplutură de banane

Aveți nevoie de: 3 banane și 50 de grame de frișcă.

Fărâmița-ți banana cu o furculiță, după care adăugați frișca și amestecați totul foarte bine cu ajutorul unui blender.

8. Clătite cu umplutură de caramelă

Aveți nevoie de: 4 linguri de zahăr; 0,5 litri de apă și 0,5 grame de vanilie.

Adăugați zahărul, vanilia și apa într-un vas și fierbeți totul la foc mic, până când obțineți o masă de culoare maro deschis. Umplutura este gata, ungeți clătitele și serviți cu plăcere.

Foto: kudago.com; easyscienceforkids.com; allwomens.ru; libertatea.ro; thedish.plated.com; piroshkyandcrepes.com; olgasflavorfactory.com

Adaugă comentariu